Foto: Publicitātes foto

Pēc nedēļas, 10. novembrī, plkst. 18 Rīgas Doma Kapitula zālē notiks ērģeļu meistara Viestura Ilsuma bezmaksas lekcija "No E. Frīdriha Valkera OP. 413 līdz Voldemāram Johansonam OP.39", informē biedrības "Ascendum" projekta "Mans Doms" pārstāvji.

No septembra beigām līdz pat 10. novembrim Rīgas Doma dārza mākslas galerijā ir apskatāmas un klausāmas populārā latviešu mākslinieka Voldemāra Johansona skaņu skulptūras "OP.39". Šī izstāde iedvesmoja projekta "Mans Doms" organizatorus idejai par lekciju, kurā apmeklētājiem būs iespējams uzzināt ne tikai par Johansona skaņu skulptūrām un radošo darbību, bet arī aizraujošus faktus par pasaulē slavenajām Rīgas Doma ērgelēm.

Ērģeļu meistars Ilsums paralēli studijām Mūzikas akadēmijā, 80. gados tika bieži aicināts spēlēt dažādās Latvijas lauku baznīcās. "Par ērģelnieku tā arī nekļuvu, bet tā vietā izvēlējos ērģeļu restauratora ceļu. Mani pirmie skolotāji bija Doma ērģeļmeistari, kā arī kursa biedrs no Mūzikas akadēmijas laikiem," stāsta Ilsums. Līdz šim Ilsums praktizējies arī Vācu ērģeļu restaurācujas darbnīcās, bet Doma ērģeļu aprūpē kopumā piedalās apmēram desmit gadus.

Lekciju ikviens interesents varēs apmeklēt bez ieejas maksas.Apmeklētāju skaits ierobežots, tādēļ interesentus aicinām pieteikties, līdz 7. novembrim sūtot ziņu uz info@ascendum.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!