Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties jaunās Rīgas Doma vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" izveides noslēgumam, sabiedriskā kustība "Mans Doms" novembrī izsludina pēdējo ziedošanas etapu, aicinot ikvienu kļūt par daļu no šī nozīmīgā notikuma.

Šā gada novembra mēnesī sākas jaunās Rīgas Doma vitrāžas "Ar degsmi par brīvu Latviju" gaidīšanas svētki, kas kulmināciju sasniegs 2014. gada pavasarī. Lai pabeigtu 1991. gada barikāžu atcerei veltīto vitrāžu, kuras izstrādei atlicis neilgs laika posms, sabiedriskā kustība "Mans Doms" izsludina pēdējo ziedošanas kampaņu. Tā ir iespēja kļūt par daļu no šī īpašā notikuma – jaunas vitrāžas izveides, kas kļūs par vēsturisku liecību turpmākajām paaudzēm. Rīga Doma vitrāžas tapšanai vēl nepieciešams savākt līdzekļus 10 000 latu apmērā.

Sākot no 7. novembra ikviens atbalstītājs ir aicināts ziedot sabiedriskās kustības "Mans Doms" interneta mājas lapā www.mansdoms.lv jaunizveidotajā ziedošanas platformā. Ar savu atbalstu piedalīties vitrāžas izveidē sabiedrība ir aicināta arī pa tālruni 90067060 (maksa par zvanu viens lats), kā arī ar pārskaitījumu vai ziedojuma stendā Rīgas Doma baznīcā.

Jaunā un talantīgā Latvijas arhitekta Kriša Zilgalvja veidotā vitrāža "Ar degsmi par brīvu Latviju" tiks atklāta 2014. gada pavasarī, un tā atradīsies Rīgas Doma Marijas kapelā.

Vitrāžas izveidē šobrīd degsmīgi un aizrautīgi turpina sadarboties pašmāju arhitektūras kompānija "Vincents" un Eiropas ietekmīgā inženierkompānijas "Arup". Tās tehniskais un vizuālais izpildījums būs arhitektūras inovācija, kas spilgti un neparasti izgaismos mūsu valsts emocionālās vērtības arī ārpus Latvijas robežām.

"Ar degsmi par brīvu Latviju" būs unikāli veidota inovatīva vitrāža, kas tiks izvietota Doma baznīcas Marijas kapelā. Tā būs mūsu valsts neatkarības iegūšanas, Atmodas un Barikāžu laika emocionāls simbols visiem – gan tiem, kas bija klāt tā laika notikumos, gan vietējiem iedzīvotājiem un Rīgas viesiem, kas ikdienā mēros ceļu cauri Doma laukumam, no kura būs redzama vitrāžas. Tur vitrāžas stikliem spēlējoties ar gaismu, veidosies kristāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!