Lielākie Latvijas filmu nozares pārstāvji Rīgas Kinostudija un "Cinevilla Studio" ir apvienojuši resursus zem Rīgas Kinostudijas zīmola, kļūstot par lielāko kinostudiju Baltijas jūras reģionā, portālu "Delfi" informē Kinostudijas pārstāvji.

Rīgas Kinostudija pārstāv Latviju vienā no pasaulē prestižākajiem un ietekmīgākajiem filmu industrijas notikumiem – Kannu kinofestivālā. No 12. līdz 22. maijam Baltijas kino stendā Rīgas Kinostudija iepazīstinās starptautisko kino eliti, tostarp ASV un Krievijas pārstāvjus ar filmēšanas iespējām Latvijā.

"Studiju apvienošanās beidzot ļauj piedāvāt starptautiskajai filmu industrijai kompleksu, konkurētspējīgu pakalpojumu, kas aptver visplašākās kino uzņemšanas iespējas, sākot no aparatūras un rekvizītu nomas un beidzot ar paviljonu un lauka dekorāciju izmantošanu," apvienošanās ieguvumus skaidro Rīgas Kinostudijas valdes priekšsēdētājs Vents Horsts.

Rīgas Kinostudijas vadība norāda, ka apvienošanās rezultātā tiks optimizēts menedžments, studiju pārvaldīšanu padarot vienkāršāku un pārskatāmāku. Rīgas Kinostudija piedāvās filmēšanas iespējas trijos speciāli aprīkotos paviljonos Rīgā, kā arī 140 hektāru platībā kino pilsētā "Cinevilla".

Kannu kinofestivālā "Rīgas Kinostudija" cer iegūt jaunus klientus, kas nākotnē varētu investēt Latvijas ekonomikā un atdzīvināt kino industriju. Starptautiskās kino nozares pārstāvjus filmu uzņemšanai Latvijā varētu ieinteresēt arī Rīgas Filmu fonda piedāvātie finanšu piesaistes instrumenti.

Rīgas Filmu fonds ir līdzfinansējuma programma, kuras mērķis ir veicināt ārvalstu filmu uzņemšanu Rīgā. Paredzēts, ka Rīgas dome konkursa uzvarētājiem atmaksās 7-15% no ārzemju filmu uzņemšanas laikā iztērētās naudas galvaspilsētā. Minimālajam kopējam ārvalsts filmas projekta budžetam jābūt 500 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!