Foto: DELFI

Nodibinājums "Rīga 2014" izdevis "Afišu", kurā apkopota informācija par Rīgas radošajiem kvartāliem un to vasaras pasākumiem.

Radošie kvartāli kļuvuši par neatņemamu kultūras dzīves sastāvdaļu, un tiem atvēlēta svarīga loma arī 2014. gadā, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Tā būs Latvijas iespēja sevi pasaules kartē iezīmēt gan kā klasisko, gan arī jauno mākslas formu metropoli.

Šī ir jau otrā "Afiša", kas stāsta par radošajiem kvartāliem, aicinot Rīgu iepazīt gluži personiskā un oriģinālā veidā. Iepriekšējais "Afišas" izdevums saņēma dizaina balvu un kļuva par bibliogrāfisku retumu.

"Afišā" apkopota informācija par vairāk nekā desmit kvartāliem un radošajām iniciatīvām. Pilsētas vaibstos sevi spilgti iezīmē Kalnciema kvartāls, Spīķeri, Andrejsala, VEF, Miera ielas Republika, Berga bazārs un citi kvartāli. Ap sevi radošumu pulcē arī tādas vietas kā Ģertrūdes ielas teātris, RISEBA izglītības un kultūras centrs Pārdaugavā, Kaņepes Kultūras centrs, I-dejas māja, Laikmetīgais mākslas centrs un "Ghetto Games" Grīziņkalnā.

"Afišu" papildina informācija arī par radoši informatīvo telpu "Esplanāde 2014", kas no jūnija otrās puses līdz septembrim darbosies kā "Rīga 2014" atvērtais birojs un ar plašu kultūras norišu programmu pieteiks Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu.

Rīgas radošie kvartāli kļuvuši par novērtētu parādību ne tikai rīdzinieku ikdienā, bet arī pilsētas viesu maršrutos, tāpēc "Afiša" izdota gan latviešu, gan angļu valodā.

"Afišas" drukātais izdevums pieejams radošajos kvartālos un kultūras pasākumu norises vietās. To var saņemt arī "Rīga 2014" birojā Rīgas Kongresu namā. "Afišu" ikviens interesents var izlasīt un lejupielādēt šeit.

Radošie kvartāli, to iemītnieki un aktuālākā programma arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!