Foto: Publicitātes foto
Augusta vidus galvaspilsētā tiek iezīmēts kā Rīgas jubilejas svinības, jau vairāku gadu garumā sarīkojot kārtīgu balli gan pilsētas centrā, gan apkaimēs. Kā ik gadu sestdienas vakarā gaidāma svētku kulminācija ar salūtu virs Daugavas, bet visas nedēļas nogales garumā pilsētu piepildīs kulturālas, izklaidējošas, sportiskas un azartiskas aktivitātes.

Šogad Rīgas svētku tēma ir Dārza svētki, kas izvēlēta par godu Vērmanes dārza 200. jubilejai. Tāpēc Rīgas svētkos rīdzinieki un pilsētas viesi ir aicināti izbaudīt Dārza svētku noskaņu pilsētas ielās, dārzos, parkos un laukumos, piedaloties dažādos pasākumos, vērot vizuāli un muzikāli krāšņas programmas.

Sveicot Rīgu 816. dzimšanas dienā, piedāvājam 10 mūsuprāt spilgtāko kultūras notikumu izlasi, kas ļaus izjust galvaspilsētas garu un paraudzīties uz no mazliet neikdienišķa skatupunkta. Tāpat svarīgi zināt, kur šajās dienās novietot savu auto vai varbūt labāk izvēlēties sabiedrisko transportu, kas svētku laikā būs bez maksas. Visa pasākumu programma atrodama www.rigassvetki.lv.

Taipejas leļļu teātris un papīra leļļu izrāde

Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, Mūkusalas ielā 3, Rīgā 19. augustā plkst. 17.00 un 20. augustā plkst. 12.00 varēs noskatīties Taipejas leļļu teātra izrādi "Papīra spēle", aicinot mazos skatītājus piedzīvot radīšanas brīnumu, kas atklāj neierobežotas iztēles pasauli.

Taipejas leļļu teātris "The Puppet Beings Theater Company" Latvijā pirmo reizi izrādīs papīra leļļu izrādi "Papīra spēle", kas Starptautiskajā Šanhajas bērnu teātra festivālā 2009. gadā ieguvusi apbalvojumus nominācijās "Radošākā izrāde" un "Labākais sniegums".

Izrāde veidota kā objektu teātris, lai attīstītu bērnu iztēli un radošumu. Gan skatuve, gan lelles un izrādes aksesuāri ir izgatavoti no papīra. Tas ir izaicinājums skatītāja iztēles robežām un aktieru darbam, jo prasa izcilu meistarību. Izrādes pamatā ir trīs tēmas: "Parks", "Mazās vējdzirnavas" un "Papīra spēle". Izmantojot iztēli, papīrs mainās vairāk nekā piecdesmit dažādos veidos – tas ir milzīgs piedzīvojums, pilns smieklu un aizrautības.

Uz izrādi aicināti bērni vecumā no trim gadiem. Ielūgumi bez maksas saņemami visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Intriģējošās uguns un gaismas instalācijas Arkādijas parkā

Foto: Publicitātes foto

Arkādijas parkā gan 18., gan 19. augustā no plkst. 22.00 līdz 01.00 būs aplūkojams viens no iespaidīgākajiem šī gada Rīgas svētku priekšnesumiem – Francijas mākslinieku apvienības "Cie Carabosse" krāšņie uguns un gaismas objekti.

Uguns gaismas instalācijas "Cie Carabosse" izpildījumā papildinās franču ielu mūziķu un performanču meistaru grupa, sniedzot apmeklētājiem iespēju ne vien skatīties, bet arī pašiem būt par daļu no improvizētas izrādes.

'Ziedi Vērmanei' – dārza svētki divu dienu garumā

Foto: Publicitātes foto

19. un 20. augustā Vērmanes dārzā notiks svētku pasākums "Ziedi Vērmanei", piedāvājot dažādas radošas aktivitātes, atrakcijas, ielu mākslinieku koncertus un daudzveidīgu koncertu un iestudējumu programmu visai ģimenei Vērmanes estrādē.

Atceroties Vērmanes dārza bagāto vēsturi, jau no 18. augusta estrāde būs ieguvusi īpašu scenogrāfisku ietērpu, kas veidots pēc oriģinālās 20. gadsimta sākuma estrādes parauga.
19. augustā estrādē notiks gan koncerti bērniem kopā ar Arni Miltiņu, "Baltā vilka trio" un komponistu Jēkabu Nīmani koncertprogrammā "Kā lupatiņi draiskojās", gan gaidāma daudzveidīga un interesanta pēcpusdienas konceprogramma, kuras ietvaros muzicēs jauniešu pūtēju orķestris "Auseklītis", vokālā grupa "Latvian Voices", Elza Rozentāle, Aija Vītoliņa un "Tango sin Quinto".

Vakara koncertā no plkst. 19.30 līdz 21.00 Vērmanes estrādē uzstāsies vijolnieks Raimonds Ozols, koncerts ar pasākuma vadītāja Ginta Grāveļa stāstījumiem aicinās atcerēties Vērmanes dārza vēsturi un daudzus zīmīgus notikumus pēdējo 200 gadu laikā.

20. augustā Vērmanes dārza estrādes programmas repertuārs veltīts ģimenēm un bērniem, muzicēs Arnis Miltiņš, būs skatāma Liepājas Leļļu teātra izrāde "Teika par vilciņu" un Latvijas koncertu iestudējums "Jaunie Sīpoliņa piedzīvojumi",, uzstāsies bērnu un jauniešu ansambļi "Momo" un "Kolibri" kopā ar solistu Juri Vizbuli. Koncertprogrammu noslēgs Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņu koncerts.

Plaša pasākumu programma sagaidāma arī Vērmanes dārza teritorijā – uzstāsies gan ceremoniorķestris "Miers un Bērziņš", gan pasākuma īpašie viesi – ielu teātra izrāde "Lost Wheels of Time" Krievijas un Vācijas mākslinieku izpildījumā. 19. augustā plkst. 14.00 muzicēs arī ansamblis "Streetwiev Dixieclub" no Austrijas.

Līdztekus koncertiem un izrādēm Vērmanes dārza teritorijā darbosies atrakcijas un radošās darbnīcas, kuru tematiskais vadmotīvs ir ziedi un dārzniecība. Piemēram, apmeklētājiem būs iespēja piedalīties puķu labirinta veidošanā, varēs iemācīties gleznot ziedus uz ūdens, izgatavot ziedu kronīšus, spēlēt dažādas tematiskas spēles un piedalīties veiklības atrakcijās.
Savukārt sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju notiks "Šaha svētki Vērmanē", kā ietvaros visi būs laipni aicināti uzzināt vairāk par šahu, spēlēt gan kopā, gan vērot lielmeistaru sniegumu.

Koncertu cikls 'Dziesmu tilti'

Foto: Publicitātes foto

Ar daudzveidīgiem un krāšņiem koncertiem un spilgtu mākslinieku izpildījumu turpinās "Origo Summer Stage" astotā sezona. Rīgas svētku laikā, trīs dienas, no 18. līdz 20. augustam uz brīvdabas skatuves norisināsies koncertu cikls "Dziesmu tilti", kur ar dziesmu un deju priekšnesumiem uzstāsies vairāk nekā 50 dažādi mākslinieciskie kolektīvi. Visi koncerti – bez maksas.

Sestdien, 19. augustā no plkst. 12.00 līdz 20.00 uz "Origo Summer Stage" skatuves ar priekšnesumiem uzstāsies 30 labākie Rīgas pilsētas mazākumtautību amatiermākslas kolektīvi. Apmeklētājus priecēs poļu, vācu, krievu, baltkrievu u.c. tautu jauktie kori un vokālie ansambļi, tautas instrumentu orķestri un ansambļi, tautas dziesmu un deju ansambļi, deju grupas, kameransambļi, bērnu un jauniešu, kā arī senioru ansambļi un citi dalībnieki. Koncerta dalībniekiem būs iespēja izkustēties un ielocīt kājas tautas deju soļos "Danču kluba" vadībā.

Svētdien, 20. augustā no plkst. 12.00 līdz 18.00 "Origo Summer Stage" visas dienas garumā uzstāsies bērnu, senioru un ģimeņu muzikālās apvienības. Bērni un solisti no vokālie ansambļi - "Podziņas" "Tu un es", "Pumpuriņi", "Poppy", "Momo", "Tev un man", deju grupas "7 kvadrātā" un "Touch", senioru ansamblis "Krētas freskas", muziķi – operdziedātājs Guntars Ruņģis, perkusionists Nils Īle, bards Aleksandrs Beknazarovs ar ģimeņu pārstāvjiem un dziedātājas māsas Legzdiņas. Koncerta noslēgumā muzicēs grupa "ImantaDimanta un draugi", kurā darbojas pieci jauni mūziķi, kuri uzauguši latviešu ģimenēs dažādās pasaules malās – Latvijā, Vācijā un Amerikā. Katrs no tiem ir gājis savu muzikālo ceļu, līdz beidzot satikušies, lai veidotu kopīgu mūziku.

Atvērtie plenēri Mežaparkā un Ķengaragā – iespēja gleznot ikvienam

Foto: Publicitātes foto

19. un 20.augustā no plkst. 12.00 līdz 16.00 Rīgas svētku laikā Latvijas Mākslinieku savienība aicina piedalīties atvērtajos plenēros kultūrtelpas "Stropi" aktivitāšu vietās Ķengaragā un Mežaparkā.

Kultūrtelpa "Strops. Mans Ķengarags", Mazjumpravas muižas teritorijā 19., 20. augustā, plkst. 12.00 - 16.00

Plenērā Ķengaragā piedalīsies gleznotāji Jānis Purcens un Ansis Butnors.

Visi interesenti aicināti piedalīties atvērtajā mākslinieku plenērā "Glezno Rīgu Ķengaragā", kura ietvaros varēs ne vien vērot, kā apkaimes ainava pārvēršas mākslas darbos, bet arī līdzās profesionāliem māksliniekiem piedalīties zīmējumu un gleznojumu radīšanā.

Kultūrtelpa "Strops. Mans Ķengarags" atrodama no tirdzniecības centra "Zoom" dodoties taisni Daugavas virzienā, pa zemes ceļu, līdz galam. "Strops" atrodas iepretim muižas drupām.

Autobusa pietura: Ikšķiles iela, autobusi nr. 15, 31, 49

Tāpat plenērs notiks kultūrtelpa "Strops. Mans Mežaparks", Atpūtas alejas un Janševska prospekta krustojumā 19., 20. augustā 12.00 - 16.00

Plenērā Mežaparkā piedalīsies grafiķes Inese Lieckalniņa un Ilgnese Avotiņa.

Kā informē Latvijas Mākslinieku savienības pārstāvji, visi interesenti gaidīti gan ar savām krāsām, otām, papīriem, zīmuļiem, molbertiem.

'Piena svētki' – festivāls festivālā

Foto: Publicitātes foto

Fon Stricka villā un tās apkārtnē Rīgas svētku dienās 19. un 20. jūnijā norisināsies ikgadējie "Piena svētki" – savs festivāls lielajā svētku programmā.

Sestdienas vakara nagla būs Iļjas Lagutenko un viņa kolēģu – grupas "Mumiy Troll" dalībnieku – audiovizuālā performance "Kosmiskais reiss" ("Космический рейс"), taču svētdien – Shipsea un domubiedru grupas "Nepāriet" sagatavotā Imanta Kalniņu dziesmu programma "ImKa. Shipsea. Nepāriet", kurā latviešu dzīvās klasikas skaņdarbi ieguvuši jaunu interpretāciju. Abi minētie priekšnesumi ekskluzīvi veidoti īpaši "Piena svētku" festivālam.

Muzikālo spektru veidos arī latviešu grupas "Pērkons", "Ezeri", "Polifauna", "100 baltas dvēseles", "Jāņa Ruņģa klātbūtne", "Pacific K", reperis ansis, dziesminieki Lukass Edgars un Martin Confused, savukārt Jānis Ozoliņš izpildīs Filipa Glāsa etīžu repertuāru.

Līdzās mūzikai kultūras baudīšanas iespējas papildinās četras teātra izrādes, kuras būs iespējams vērot Stricka villas telpās – "Dirty Deal Teatro" "Zvērīgā mīla", leļļu izrāde "Bruņinieks, kuram sāpēja zobi", oriģināli galerijā "Istaba" tapušais uzvedums bērniem un viņu vecākiem "Kaka un pavasaris" pēc Andrusa Kivirehka grāmatas motīviem, kā arī Valmieras vasaras teātra festivālā pirmizrādītā režisora Kārļa Krūmiņa izrāde "Nāc laukā".

Tāpat svētku teritorijā apmeklētājus smīdinās laikmetīgā cirka trupas "Cin Cin Cirks" un "Galapiat", bet vecākiem piedāvāta opcija bērnus pieteikt speciālajai "Piena svētku" cirka skolai, kas notiks "One One" telpās. Teritoriju caurvīs arī dažnedažādas atrakcijas un darbnīcas.

Ieeja "Piena svētkos" šogad bez maksas. Teritorija atvērta no kafejnīcas "Piens" un Aristīda Briāna ielas puses.

Rīgas Doms ver durvis bērniem

Foto: DELFI

19. augustā no plkst. 11.00 līdz 16.00 Rīgas Doma baznīca atvērs durvis mazajiem apmeklētājiem, lai bērni kopā ar vecākiem aktīvā un radošā veidā iepazītos ar Rīgas Domu – kultūras, vēstures un kristīgo vērtību nesēju.

Dažāda vecuma bērni tiks aicināti caur mūziku, mākslu un spēli gūt pozitīvās vērtībās balstītu pieredzi. Prasmīgu meistaru vadībā bērni gleznos, veidos vitrāžas un māla ciļņus, mācīsies senatnes gudrības, kā pareizi "siet" ķieģeļus, izmēģinās dažādus mūzikas instrumentus, radīs tērpus un rotas, veidos multfilmu par Pūķi un Piedzīvojumu takās meklēs Doma noslēpumus. Daļa no teju 20 radošajām darbnīcām, kā arī Rīgas Skolēnu pils folkloras kopas "Kokle" organizētais sadziedāšanās un sadancošanās pasākums notiks Doma "zaļajā saliņā" – Doma dārzā.

Šogad luteriskā Baznīca visā pasaulē svin Reformācijas 500. jubileju, līdz ar to "Doms bērniem" šī gada tēma būs saistīta ar formām, to dažādību, formēšanu, atjaunošanu, domāšanas maiņu, skaidrojot notikuma vēsturisko kontekstu vienkāršā, bērniem saprotamā veidā.

Laikmetīgais cirks pilsētvidē

Foto: Publicitātes foto

Pārsteigumu pilnas un neparastas būs laikmetīgā cirka izrādes, kas Rīgas svētku laikā notiks visdažādākajās vietās pilsētvidē.

Viena no vietām, kur būs dažādu trupu un mākslinieku izrādes, Jaņa Rozentāla laukums pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja.

Ar interaktīvo instalāciju-izrādi "Closetland" Rīgas svētkos viesosies ielu mākslas trupa "Third Hand Group" no Slovēnijas. Abās svētku dienās "Closetland" pārvērtīs Jaņa Rozentāla laukumu par āra viesistabu ar interaktīviem skapjiem, kas ir pilni ar pārsteigumiem, vizuālu dzeju un humoru. Te būs gan Noslēpumu kaste, gan Kino obscura, gan Džungļu safari, gan pelde improvizētā baseinā.

Savukārt čehu laikmetīgā cirka trupa "Cink Cink Cirk" izrādē "Dukto" piedāvās humora pilnu piedzīvojumu ar žonglēšanas un akrobātikas elementiem savienojumā ar mūsdienīgu pantomīmu, bet kataloniešu mākslinieks Joan Català izrādē "Pelat" apvienos deju, teātri un cirka elementus, ķermeņa poētiku un rituālu kustību.

Izrādes sestdien, 19. augustā, notiks no plkst. 14.00 līdz 18.00.

Savukārt Doma laukumā 19. augustā no plkst. 16.00 līdz 16.00 notiks trupas "V.O.S.A. Theatre" no Čehijas preformance "Viņi" izrāde.

Tā ir sešu cirka mākslinieku, viena mūziķa un cilindriska metāla struktūras ielu priekšnesums. "Viņiem" pieder "Tas". "Viņi" klaiņo pa mūsu moderno pasauli, it kā meklējot "Kaut Ko": tik spītīgi, it kā viņus vadītu cita loģika, kā migrējoši putni. Priekšnesuma laikā cirka mākslinieki ripina piecus metru augstu ratu, kas sver trešdaļu tonnas. Cilindriskais metāla veidojums tiek lietots tikai akrobātiskiem trikiem. Tikt galā ar šo Pasauli "Viņiem" ir tiešām ievērības cienīgs izaicinājums. Pārvietojoties pa ielām, ir nepieciešams reaģēt uz dažādiem šķēršļiem, vadiem, virsmas īpatnībām, kā arī skatītāju aktivitātēm un reakcijām. Katru sadursmi vai kontaktu ar skatītāju vai kādu objektu mākslinieki uzskata par nevēlamu. "Viņi" ceļo, lai nokļūtu "Savā" vietā…

Vēsturisko burinieku valdzinājums

Foto: Publicitātes foto

Šogad Rīgas svētkos, 19 augustā no plkst. 10.00 līdz pusnaktij un 20. augustā no plkst. 10.00 līdz 17.30 īpašu noskaņu radīs vēsturisko burinieku parāde "Baltic Sail Riga 2017". Starptautiskais festivāls popularizē jūrniecības vēsturi un tradīcijas un jau vairāk nekā 20 gadus notiek dažādās Baltijas jūras ostās. Līdz šim tā mājvieta bijusi tādas ostu pilsētas kā Klaipēda, Gdaņska, Karlskrona, Ščecina, Nīsteda un Rostoka.

"Baltic Sail Riga 2017" festivāla laikā "Pilsētas jahtklubā" Ķīpsalā būs pieejami vairāki vēsturiskie burinieki bezmaksas apskatei, kā arī maksas izbraukumiem pa Daugavu.

Festivāla programmā sestdien plkst. 17.30 Pilsētas jahtkluba akvatorijā plānota vēsturisko kuģu kauja, kuru varēs vērot ikviens interesents, bet pēc tās Daugavā notiks vēsturisko kuģu parāde. Interesentiem būs iespēja vērot Rīgas svētku uguņošanu, atrodoties uz kuģa klāja Daugavā, kā arī doties vienas stundas izbraukumā pa Daugavu ar kādu no vēsturiskajiem buriniekiem. Atpūtas izbraukuma laikā viesi varēs piedalīties buru uzvilkšanā un izmēģināt spēkus pie burinieku stūres rata. Biļetes izbraucieniem ir pieejamas "Biļešu servisa" kasēs.

Vīnes burvīgās noskaņas Pārdaugavā

Foto: Daina Geidmane, Bydain.net

Dzirdēt skaistākās Vīnes operetes, izdejot Vīnes valsi, nobaudīt Vīnes kafiju… šādas noskaņas 20. augustā valdīs Dzegužkalnā, kur jau no plkst. 14.00 Latvijas Operetes fonds piedāvās koncertprogrammu "Nāc ieklausies, draugs, kā Vīnē dzied!".

Operetes ielīksmojošo mūziku izpildīs solisti: Anta Jankovska (Itālija), Nauris Indzeris (Latvija), Helēna Sorokina (Austrija), jaunā dziedātāja Laura Purena, populārie solisti Dainis Skutelis un Emīls Kivlenieks, aktieris Jānis Kirmuška, dejotāji un orķestris Guntara Bernāta vadībā.

Svētku turpinājumā katram pašam būs iespēja apgūt un izdejot Vīnes valsi Lienes Skulmes un Eldara Salvja Ozoliņa deju studijas "Solis augšup" vadībā. Uz balles dejām aicinās deju mūzikas orķestris Raimonda Ozola vadībā, romantisko noskaņu papildinās soliste Madara Dziedātāja, iluzionists Edžus Kauķis, bet dāmu klubs "Flora" no Līgatnes rādīs krāšņus balles tērpus. Pasākuma vadītājs Māris Grigalis.

Viss, kas jāzina par bezmaksas sabiedrisko transportu un autostāvvietām

Foto: LETA

Iedzīvotāji un pilsētas viesi 19. un 20. augustā sabiedrisko transportu (autobuss, tramvajs, trolejbuss) varēs izmantot bez maksas, izņemot minibusus, nakts satiksmes maršrutus un Retro tramvaju. Maksas autostāvvietas, kuras apkalpo Rīgas satiksme, 19. un 20. augustā varēs izmantot bez maksas, izņemot pazemes autostāvvietu Krišjāņa Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama – tur par auto novietošanu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

No 18. līdz 20. augustam, saistībā ar iespējamo pasažieru plūsmas palielināšanos Rīgas svētku laikā, sabiedriskā transporta kustība tiks pielāgota svētku norises vietām, atsevišķos maršrutos, atbilstoši pasažieru plūsmai, kursēs lielākas ietilpības transporta līdzekļi un tiks nodrošināti papildu reisi.

10. tramvaja maršrutā 18. augustā līdz plkst. 2.00 no galapunkta Bišumuiža tiks organizēti papildu reisi.

Saistībā ar Rīgas svētku pasākumiem Mežaparkā 19. un 20. augustā no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 tiks organizēti papildu reisi 11. tramvaja maršrutā. Plānots, ka tramvaji kursēs pēc pagaidu kustības saraksta aptuveni ar sešu minūšu intervālu.

19. un 20. augustā saistībā ar pasākumiem Lucavsalas atpūtas zonā 40. maršruta autobusi, braucot Ziepniekkalna virzienā, pieturēs pieturvietā "Lucavsala".

Sestdien, 19. augustā, transporta kustība atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos tiks nodrošināta līdz plkst. 2.00 no pilsētas centra, apkalpojot pēc iespējas lielāko daļu pilsētas mikrorajonu un nodrošinot pasažieru nokļūšanu uz un no organizētajiem svētku pasākumiem.

Papildu reisi tiks organizēti:

3., 11., apvienotajā 12., 23. un 26. (pa Akmens tiltu), 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51. un 53. autobusa maršrutā;

1., 5., 7., 10. un 11. tramvaja maršrutā;

9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27. trolejbusa maršrutā.

Svētdien, 20. augustā, līdz svētku pasākumu beigām tiks organizēti papildu reisi:

37.,40. un 53. autobusa maršrutā;

1., 5., 7., 10. un 11. tramvaja maršrutā;

9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27. trolejbusa maršrutā.

Plašāku informāciju par "Rīgas satiksmes" piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt "Rīgas satiksmes" mājaslapā.

Satiksmes ierobežojumi Rīgas svētku laikā

Šīs nedēļas nogalē Rīgas svētku laikā pilsētā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp tiks slēgta transportlīdzekļu kustība 11. novembra krastmalā.

Tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm):

- no 17. augusta plkst. 22.00 līdz 21. augusta plkst. 7.00 11. novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai (arī velorikšas, elektromobiļi un zirgu pajūgi);

- no 17. augusta. plkst. 22.00 līdz 21. augusta plkst. 7.00 11. novembra krastmalai paralēlajā ielā, posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei, un Bīskapa gātē (arī velorikšas, elektromobiļi un zirgu pajūgi);

- 19. augustā no plkst. 7.00 līdz plkst. 20.00 Eksporta ielā, posmā no Elizabetes ielas līdz Muitas ielai (izņemot transportlīdzekļus ar pasākuma organizētāja izsniegtām caurlaidēm un transportlīdzekļus, kuriem nepieciešams iekļūt un izkļūt no Rīgas pasažieru ostas);

- no 18. augusta plkst. 21.00 līdz 20. augusta plkst. 9.00 uz AB dambja;

- no 19. augusta plkst. 5.00 līdz 20. augusta plkst. 20.00 Reformācijas laukumā pie Sv.Pētera baznīcas no Kungu ielas puses (izņemot transportlīdzekļus ar pasākuma organizētāja izsniegtām caurlaidēm un ēku Kaļķu ielā 2, Grēcinieku ielā 11, Skārņu ielā 7 iedzīvotājus);

-19. augustā no plkst. 21.00 līdz plkst. 24.00 apgriešanās vietā 11. novembra krastmalā, virzienā uz Kaļķu ielu.

Tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana (izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm:

- no 17. augusta plkst. 20.00 līdz 21. augusta plkst. 7.00 11 .novembra krastmalā, posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, 11 .novembra krastmalas paralēlajā ielā, posmā no Jaunielas līdz Poļu gātei, un Bīskapa gātē;

- no 18. augusta plkst. 20.00 līdz 20. augusta plkst. 20.00 Kaļķu ielā, posmā no 11. novembra krastmalas līdz Rātslaukumam (RTU autostāvvieta), (izņemot transportlīdzekļus ar pasākumu organizatoru izsniegtām caurlaidēm un ar caurlaidēm Rīgas domes autostāvvietā);

- 19. augustā no plkst. 8.00 līdz plkst. 22.00 Maskavas ielā, posmā no Spīķeru ielas līdz Turgeņeva ielai (ielas labajā pusē);

- no 16. augusta plkst. 7.00 līdz 21. augusta plkst. 22.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama;

- no 18. augusta plkst. 21.00 līdz 19. augusta plkst. 2.00 un no 19. augusta plkst. 21.00 līdz 20.augusta plkst. 2.00 Ojāra Vācieša ielas posmā (abās pusēs) no Friča Brīvzemnieka ielas līdz Hermaņa ielai;

- 19. augustā. no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00 un 20. augustā no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00 ceļā uz Spilves lidostu;

- no 18. augusta plkst. 9.00 līdz 20. augusta plkst.17.00 Balasta dambī, posmā no Āzenes ielas līdz Ogļu ielai.

Nepieciešamības gadījumā tiks pārvietoti atstātie transportlīdzekļi uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu

Rīdzinieki jāņem vērā, ka no 15. augusta plkst. 10.00 līdz 20. augusta plkst. 9.00 ir ierobežota visu veidu kuģošanas līdzekļu satiksme Daugavas akvatorijā starp Vanšu tiltu un Akmens tiltu.

18. augustā no plkst. 10.00 līdz plkst. 20.00, 19. augustā no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00 un 20. augustā no plkst. 10.00 līdz plkst.17.00 tiks ierobežota visu veidu kuģošanas līdzekļu satiksme Daugavas akvatorijā starp Vanšu tiltu un Akmens tiltu (izņemot kuģošanas līdzekļus, kuru piestātnes atrodas posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam, kuģošanas līdzekļus ar organizatoru izsniegtām caurlaidēm un ievērojot sacensību norises vietas plānu).
19. augustā no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00 un 20. augustā no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00 tiks slēgta kuģu piestātne Nr.1 (pie Lielā Kristapa).

19. augustā no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 tiks aizliegts atrasties un tiks slēgta visu veidu kuģošanas līdzekļu satiksme Pilsētas kanālā, posmā no Bastejkalna līdz Latvijas Nacionālajai operai.

20. augustā no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00 tiks aizliegts atrasties un tiks slēgta visu veidu kuģošanas līdzekļu satiksme Pilsētas kanālā, posmā no Bastejkalna līdz Krišjāņa Barona ielai.

No 19. augusta plkst. 21.00 līdz 20.augusta plkst. 1.00 tiks slēgta visu veidu kuģošanas līdzekļu satiksme Daugavas akvatorijā starp Akmens tiltu un Vanšu tiltu kuģošanas līdzekļiem, kuriem piestātnes atrodas posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam jāatrodas nekustīgi piestātnēs.

No 17. augusta plkst. 22.00 līdz 21. augusta plkst. 7.00 tiks organizēta divvirzienu satiksme Pils ielā, posmā no Poļu gātes līdz Doma laukumam, un Doma laukumā, posmā no Pils ielas līdz Jēkaba ielai.

19. augustā no plkst. 23.00 līdz plkst. 23.15 nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai slēgta transportlīdzekļu satiksme (izņemot sabiedriskā transporta satiksmi):
- 13. janvāra ielā, posmā no Raiņa bulvāra līdz 11. novembra krastmalai;
- 11. novembra krastmalā, posmā no 13. janvāra ielas līdz Akmens tiltam;
- Uzvaras bulvārī, posmā no Valguma ielas līdz Akmens tiltam;
- pāri Akmens tiltam.

Tiks slēgta gājēju satiksme no 18. augusta plkst. 21.00 līdz 20. augusta plkst. 9.00 uz AB dambja.

Rīgas svētku pasākumu laikā no 18. līdz 20. augustam tiks aizliegta velorikšu, alus velosipēdu un zirgu pajūgu satiksme Vecrīgas teritorijā un 11. novembra krastmalā.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus laicīgi plānot savus pārvietošanās maršrutus nedēļas nogalē un nepieciešamos satiksmes ierobežojumus uztvert ar izpratni.

Neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar Satiksmes vadības centru pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 3600.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!