Foto: Publicitātes attēls

Ceturtdien, 7. februārī, pulksten 18.00 RIXC galerijā tiks atklāts dāņu mākslinieka Jakoba Remina 48 stundu robotu mūzikas pasākumu cikls "Automatizētā utopija", portālu "Delfi" informē RIXC pārstāvji.

Cikls ilgs trīs dienas līdz 9. februārim, un tā uzmanības centrā būs tehnoloģiju ģenerēta mūzika, kā arī tiks pētīta skaņas nozīme kā kopienu vienojošs un kā to aprūpējošs līdzeklis.

Programma sāksies ceturtdien, 7. februāris, pulksten 18.00 ar pasākuma atklāšanu un robotu mūziku. Piektdien 8. februārī no pulksten 13.00 līdz 15.45 – prezentācijas un diskusijas kopā ar Jakobu Reminu, Ilvu Skulti, Rasu Šmiti un Normundu Kozlovu. Sestdiena, 9. februārī, no pulksten 14.00 līdz 16.00 būs radošā darbnīca "Skaņas telpas meditācija".

RIXC pārstāvji aicina ikvienu piedalīties sarunā un meditācijā par skaņu kā kopienas un aprūpes līdzekli. Dalībnieki kopā ar mākslinieku klausīsies un izpētīs kopienas veidošanas stāstus un skaņas. Darbnīcas apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi savas skaņas ierīces.

Sestdien, 9. februārī, pulksten 20.00 plānots pasākuma noslēgums. Vieta tiks izziņota atsevišķi.

Dānijā (Kopenhāgenā) dzīvojošais mākslinieks Jakobs Remins (Jacob Remin) praktizē kritisko tehnoloģiju meditāciju un to radītās jaudas struktūras. Tehnoloģijās balstītajā pasaulē Jakobs Remins apšauba normas un dabisko, paralēli radot telpu diskusijai. Mākslinieka darbi manifestē starp gaismu, telpu, kompozīciju un interakciju.

2018. gada rudenī Jakobs Remins uzturējās RIXC mākslinieku rezidencē Rīgā un RIXC lauku rezidencē Talsos. Latvijā pavadītājā laikā Jakobs Remins fokusējās uz ne-ražošanu kā mentālu rotaļlaukumu. 48 stundu pop-up izstādes un robotu mūzikas laikā cilvēki un mašīnas tiek savesti neformālā tikšanās veidā, pavadot kopīgas sesijas un kopā būšanas laiku.

Dalība darbnīcā ir bez maksas. Dalībniekus diskusijai 8. februārī un radošajai darbnīcai 9. februārī pasākuma rīkotāji aicina pieteikties elektroniski, sūtot pieteikumus uz rixc@rixc.org līdz ceturtdienai, 7. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!