Foto: LETA
Uzsākot Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) kultūras telpas "Tintnīca" pavasara sezonu, trešdien, 30. martā, pulksten 18 "Melomānu salonā" būs saruna ar komponistu un šī gada jubilāru Zigmaru Liepiņu.

Sarunas tēmu lokā būs māksla, mūzika, bizness, kā arī neliels ieskats komponista topošajā grāmatā. Kā norāda muzeja pārstāvji, bez Zigmara Liepiņa nav iedomājama Latvijas dziesmotā revolūcija, viņa dziesmas ir neatņemama Dziesmusvētku repertuāra sastāvdaļa, komponista radītā mūzika ir skanējusi uz lielāko teātru skatuvēm, kā arī Latvijas Nacionālajā operā. Pasākumu "Mūzika un bizness" vadīs muzikoloģe Daina Markova.

Kā vēsta RMM pārstāve Zane Brūvere-Kvēpa, pavasara sezonas pasākumi turpināsies 14. aprīlī pulksten 18, kad "Literatūras viesistabā" tiks aicināts mākslinieks un mākslas zinātnieks, Latvijas Mākslas akadēmijas emeritētais profesors Valdis Villerušs. Pasākumā "Grāmata un tās pielikumi" apmeklētājiem būs iespēja no cita skatupunkta paraudzīties uz visiem tik pazīstamo priekšmetu – grāmatu.

Savukārt 27. aprīlī pulksten 18 "Melomānu salonā" viesosies asociētais profesors, JVLMA Senās mūzikas katedras vadītājs, diriģents un senās mūzikas interprets Māris Kupčs, kurš stāstīs par vācu 1930.- 1940. gadu kino dziedošajām dīvām Zāru Leanderi, Mariku Reki un Marlēnu Dītrihu.

Pasākumi notiek RMM kultūras telpā "Tintnīca", Muzeju krātuvē, Pulka ielā 8, Rīgā.

Biļešu iegāde un pieteikšanās uz pasākumu: rakstot uz e-pastu komunikacija@rmm.lv un maksājot klātienē, kā arī apmaksu veicot mobilajā lietotnē "Mobilly".

Pasākumu 30. martā var apmeklēt tikai vakcinēti un/vai Covid-19 pārslimojuši apmeklētāji, uzrādot derīgu EU Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Muzeja pārstāve aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai par drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības laikā un ievērot valstī noteiktos ierobežojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!