Foto: LETA

Nākamnedēļ Latvijas Nacionālajā operā (LNO) tiks pasniegtas tradicionālās AS "Latvijas Gāze" Gada balvas operai, kuras saņems ne tikai labākie operas mākslinieki un iestudējumi, bet arī tehniskie darbinieki.

"Latvijas Gāzes" un LNO sadarbība notiek kopš 2005.gada un, kā šodien žurnālistiem atzina AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis, operu viņš var nodēvēt par mīļāko vai pat otro sievu, jo opera ir tas, kas iet pie sirds.

"Operā daudz izsaka personības. Pirms Andreja [LNO direktora Andreja Žagara] opera man tā nebija pie sirds, bet tad sāku just, ka mani te velk. Jebkurā nozarē dzīvi veido personības - to neveido kolektīvs vai arodbiedrība. Arodbiedrība ir traucēklis, kas, protams, reizēm ir labi. Dzīves spēlītes ir jāprot spēlēt. Atrodiet kādu, kas tik īsā laikā kā LNO ir sasniedzis tik labus rezultātus, tādēļ es gribētu sacīt - rokas nost no operas," pauda Dāvis.

Taujāts, vai tagad, kad LNO vairs nevadīs Žagars, mainīsies arī "Latvijas Gāze" atbalstīšanas iespējas, Dāvis akcentēja, ka uz šo jautājumu atbildi viņš sniegs daudz plašākai publikai no LNO skatuves 18.septembrī, kad notiks "Latvijas Gāzes" Gada balvas operai apbalvošanas ceremonija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!