Foto: DELFI

Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņi ar aicinājumu saglabāt tās un Rīgas Doma kora skolas identitāti, pēc skolu apvienošanas nemainot to nosaukumu uz Nacionālā mākslu skola, vērsīsies pie kultūras ministres Daces Melbārdes, liecina sociālā tīkla "Facebook" kontā "Paraksties par skolas vārdu" izplatītā informācija.

Profils liecina, ka tas izveidots ar mērķi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas un Rīgas Doma kora skolas patriotiem panākt abu skolu vārda saglabāšanu. Tajā publicēta vēstule, kurā skaidrots, ka abas skolas ir "nacionālās nozīmes sasniegums".

"Šīs skolas nav pielīdzināmas bezpersoniskiem mācību kombinātiem – kompetenču centriem, kādus paredzēts veidot, lai saņemtu Eiropas finansējumu, Mēs paužam nožēlu, ka nav atrasta iespēja uzturēt šīs skolas atsevišķi, un aicinām, īstenojot reorganizāciju, oficiāli saglabāt abus nosaukumus," teikts aicinājumā, kas adresēts kultūras ministrei un Rozentāla mākslas skolas direktoram Jānim Ziņģītim.

2016. gada 1. martā valdība lēma Rīgas Doma kora skolu un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu reorganizēt, izveidojot profesionālās izglītības kompetenču centru – Nacionālā mākslas vidusskola. Savā aicinājumā Melbārdei un Ziņģītim skolas patrioti uzdod jautājumu par to, kas būs rakstīts uz skolas plāksnes pēc abu skolu apvienošanas, atsaucoties uz solījumiem par skolu esošo zīmolu saglabāšanas.

Sestdien, 19. martā, Rozentāla mākslas skolas salidojumā būs iespēja aicinājumu parakstīt, informē tā autori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!