Foto: Publicitātes foto

Rundāles pils Franču dārzā 12. jūlijā pulksten 20 notiks dzīvā šaha spēle – tiks izspēlētas vēsturiskas šaha atklātnes uz grandioza spēles laukuma ar dzīviem dalībniekiem un īstiem zirgiem.

Kā portālu "Delfi" informē organizatori, spēle tiek rīkota žurnāla "Rīgas Laiks" atbalstam, tādēļ vienā komandā spēlēs žurnāla izdevēji un autori, savukārt, otrā – sabiedrībā atpazīstami lasītāji. Ienākumi no biļešu pārdošanas tiks novirzīti žurnāla atbalstam.

Spēli komentēs komiķis Jānis Skutelis un šaha turnīru organizators Andris Tihomirovs. Dalībnieku vidū būs aktrises Baiba Broka, Guna Zariņa, Regīna Razuma, būs Laimis Rācenājs un draugi, kā arī citi "Rīgas Laika" lasītāji. Vakara gaitā tiks izspēlētas spožākas šaha atklātnes: "Napoleons Bonaparts vs Madam de Remizā" (1804), "Bandinieka pārvēršanās par dāmu", "Ļeņins vs Hitlers" (1909) un citas. Skatītājus priecēs arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, atspirdzinoši dzērieni un etīdes ar šaha elementiem starp partijām.

Pasākuma laikā tiks ievēroti visi valstī noteiktie norādījumi, lai izvairītos no Covid-19 izplatības. Dzīvā šaha spēli apmeklēt būs iespēja ikvienam interesentam, gan lasītājiem, gan arī tiem, kas nelasa, tikai ar Covid-19 sertifikātu tiem, kas vīrusu pārslimojuši vai vakcinējušies. Organizatori aicina apmeklētājus ierasties, ģērbtiem melnā vai baltā krāsā.

Pasākuma dalībnieki un citi jaunumi līdz spēles norisei tiks izziņoti "Rīgas Laiks" "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!