Foto: LETA
Otrdien Nacionālā Būvkompāniju apvienība (NBA) sāka Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB ) jaunās ēkas fasādes stiklošanu, informēja būvnieki.

Par bibliotēkas jaunās ēkas seju un galveno vizuālo elementu var uzskatīt tās stiklotās fasādes, ko veidos vairāk kā 3500 kvadrātmetru caurspīdīga stikla un aptuveni 10 000 kvadrātmetru necaurredzama dekoratīva stikla pakešu.

Stikla paketes tiek ražotas Latvijā no stikliem ar dažādiem pārklājumiem, kuru ražošanā izmantotas jaunākās tehnoloģijas, savukārt caurspīdīgos stiklus pakešu ražotnēm piegādā vācu kompānija ar daudzu gadu pieredzi stiklu ražošanā, kas specializējas galvenokārt uz sarežģītiem projektiem.

Jau ziņots, ka valdība otrdien nolēma atbalstīt Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas jeb Gaismas pils pabeigšanu līdz 2012.gada novembrim un šogad piešķirt šim mērķim papildus 13,6 miljonus latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

LNB būvdarbus veic "Nacionālā Būvkompāniju apvienība", ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji - SIA "Re&Re", AS "RBSSKALS" un SIA "Skonto Būve". Saskaņā ar līgumu, ko valsts aģentūra "Jaunie "Trīs brāļi"" ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008. gada 15. maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!