Foto: Publicitātes attēls. Raimonds Birkenfelds.

No šodienas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un tās mājaslapā ir pieejamas biļetes uz 2018. gada novembrī "Arēna Rīga" paredzētajiem valsts simtgades svētku pasākumiem – populārās mūzikas dižkoncertu "Latvijas gadsimts" un rokoperas "Lāčplēsis" iestudējumu ar simfonisko orķestri.

Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" iestudējums ar simfonisko orķestri "Arēna Rīga" notiks 2018. gada 9. novembrī, kad skatītājiem pirmo reizi būs iespēja noskatīties un noklausīties rokoperas uzvedumu pavisam jaunā skanējumā – simfoniskā orķestra izpildījumā, ko papildinās ritma grupa komponista Zigmara Liepiņa vadībā, solisti un Nācijas kopkoris, kurā dzirdēsism turpat tūkstoti dziedātāju no visiem Latvijas novadiem. Lāčplēša lomā redzēsim dziedātāju Daumantu Kalniņu. Iestudējuma režisors būs Viktors Runtulis, horeogrāfe – Olga Žitluhina bet pie diriģenta pults – Jānis Liepiņš.

Savukārt dienu iepriekš – 2018. gada 8. novembrī skatītājiem būs iespēja noskatīties populārās mūzikas koncertuzvedumu – dižkoncertu "Latvijas gadsimts", kurā orķestra "Vintāža" pavadībā vairāki desmiti Latvijas mūsdienu populārāko aktieru, dziedātāju un estrādes leģendu kopā ar skatītājiem dosies muzikālā ceļojumā gadsimta garumā - koncertā skanēs aizvadītā gadsimta Latvijas nozīmīgāko komponistu skaņdarbi - no Oskara Stroka, Alfrēda Vintera un brāļiem Laiviniekiem līdz Raimondam Paulam, Kārim Lācim un citiem mūsdienu latviešu populārās mūzikas dižgariem. Koncertuzveduma "Latvijas gadsimts" režisors būs Jānis Mūrnieks, horeogrāfe – Liene Stepena. Koncerta moto – "Latvijas gadsimts Dziesmā, Dejā, Dzejā".

Biļešu cenas iepriekšpārdošanā uz rokoperas "Lāčplēsis" iestudējumu ar simfonisko orķestri un latviešu populārās mūzikas dižkoncertu "Latvijas gadsimts" – no 19 līdz 49 Eiro. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ apmeklētāji aicināti veikt biļešu rezervēšanu un iegādi uz nozīmīgākajiem valsts simtgades pasākumiem savlaicīgi.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. Rokoperas "Lāčplēsis" iestudējums ar simfonisko orķestri ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!