Foto: DELFI
Piektdien, 14. augustā, Rīgā sākas pilsētas svētki, kuros ir paredzēta daudzveidīga aktīvās atpūtas, izklaides un sporta programma – kopumā vairāk nekā 50 dažādu norišu. Kā pirmie svētkus iesāks skeiteri, kuri jau piektdien no pulksten 10 līdz 18 alternatīvo sporta veidu centrā "The Spot" sacentīsies par Rīgas Skeitparku sporta kausu. Tāpat piektdien tiks atklātas vairākas izstādes pilsētvidē un sāks darboties Rīgas svētku informācijas centrs.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, pandēmijas radīto draudu dēl nenotiks vērienīgi koncerti 11. novembra krastmalā, tāpat izpaliks tradicionālā svētku uguņošana virs Daugavas akvatorija. Būtiski zināt, ka šogad Rīgas svētkos sabiedriskais transports nebūs bez maksas un kursēs pēc ierastā grafika.

"Delfi", izpētot šā gada Rīgas svētku programmu, piedāvā 10 idejas, kā izbaudīt pilsētu svinībās laikā. Visa kultūras un sporta pasākumu programma, kā arī cita informācija par svētku norisi atrodama Rīgas svētku mājaslapā.

SKPC ieteikumi

Atgādinām, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina Rīgas svētku apmeklētājus būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos piesardzības pasākumus, lai veselības problēmas netraucētu baudīt svētkus un atpūtu un, rīcība svētku laikā, neietekmētu citu cilvēku veselību.

Pirms doties uz publisku pasākumu, obligāti jāizvērtē savs veselības stāvoklis. Ja ir elpceļu saslimšanas simptomi (iesnas, klepus, sāp kakls vai ir paaugstināta temperatūra) – jāpalie mājās!

Ja veselības stāvoklis pasliktinās svētku laikā, jādodas prom un jāsazinās ar savu ģimenes ārstu.

SPKC speciālisti atgādina par lietotnes "Apturi Covid" lejupielādi savā viedtālrunī, kas ļaus ierobežot vīrusa izplatību, kā arī ātrāk uzzināt, ja noticis kontakts ar Covid-19 saslimušo.
Izmantojot lietotni, varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus, kā arī pievērst uzmanību slimības simptomiem un ātrāk vērsties pēc palīdzības.

Pasākuma laikā:

Bieži un rūpīgi jāmazgā rokas ar ziepēm un ūdeni. Ja nav iespējas to izdarīt, jāsagatavo līdzņemšanai roku dezinfekcijas līdzekli. SPKC speciālisti atgādina, ka jāizvairās no pieskaršanās sejai ar netīrām rokām.

SPKC iesaka pārrunāt arī ar bērnu roku higiēnas nozīmi slimību apkarošanā, mudināt viņu bez vajadzības neskarties pie virsmām un sekot, lai bērna rokas būtu tīras pirms un pēc ēšanas, tualetes apmeklējuma.

Nedrīkst aizmirst par divu metru distances ievērošanu no pārējiem svētku dalībniekiem. Turies atstatus no vietām, kur drūzmējas daudz cilvēku – iesaka SPKC.

Nedrīkst aizmirst arī par ģērbšanos atbilstoši laika apstākļiem un nepieļaut ķermeņa pārkaršanu. Stāvot tiešos saules staros, no karstuma dūriena pasargās galvas sega un aizsargkrēms pret saules staru iedarbību. Būtiski ir neaizmirst regulāri padzerties, seko, lai arī bērns dzertu ūdeni īpaši, ja ir fiziski aktīvs.

SPKC atgādina nelietot pārtiku un dzērienus no kopīgiem traukiem, nelietot ēdienu, kam ir neraksturīga garša, smarža, izskats.

Personas, kam apstiprināta Covid-19 infekcija un noteikta izolācija, Covid-19 kontaktpersonas, kam ir pienākums ievērot mājas karantīnu, un personas, kurām dēļ ārvalstu ceļojuma ir jāievēro pašizolācija, nedrīkst apmeklēt svētku pasākumus.

Izglītojoša pastaiga-spēlē ģimenēm 'Vecrīgas eksperts'

Foto: Shutterstock

Jau 14. augustā svētkus varēs iesākt ar ģimenisku pastaigu kopā ar bērniem. Šogad Rīgas svētku gailis aicina doties garākā pastaigā pa Vecrīgu un reizē piedalīties izglītojošā spēlē, kurā ikviens var kļūt par uzvarētāju un saņemt Vecrīgas eksperta nozīmīti.

Lai kļūtu par Vecrīgas ekspertu, vispirms jādodas uz Rīgas svētku informācijas centru pie Laimas pulksteņa un jāsaņem karte ar uzdevumu aprakstu. Kartē norādītas vietas Vecrīgā, kuras jāapmeklē, jāapskata un jāatzīmē pareizā atbilde uz jautājumu. Iespējams, ka atbildi jūs jau zināsiet, bet, bieži gadās, ka nepamanām lietas, kuras redzam teju vai katru dienu. Tāpēc šī spēle aicina pievērst uzmanību sīkumiem, kuri nebūt nav mazsvarīgi. Ātrumam šajā spēlē nav nozīmes, tāpēc varat pa ceļam atpūsties kādā no Vecrīgas āra kafejnīcām vai pavērot kāda cita svētku pasākuma norisi, kā arī apmeklēt objektus pašu izvēlētā secībā.

Kad visas atbildes atrastas, jādodas uz Rīgas svētku informācijas centru ar aizpildīto karti, kur varēs saņemt godpilno Vecrīgas eksperta nozīmīti.

Pastaiga pa Rīgas kino vietām

Foto: Juris Dzenis. Rīgas kino muzeja krājums

Rīgas svētku laikā tiks atklāts jauns paplašinātās realitātes maršruts pa Rīgas kino vietām "Kino pastaiga". Lejupielādējot bezmaksas aplikāciju, pilsētas ielās būs iespēja iepazīties ar desmit dažāda perioda latviešu filmām, ieraudzīt kadrus no to uzņemšanas un noklausīties mūsdienu ekspertu komentārus par filmās redzamo.

Aplikācija pielāgota visu vecumu interesentiem, kuri siltajos vasaras vakaros vēlēsies iepazīt pilsētu ar riteni vai dodoties garākā pastaigā, un būs pieejama arī pēc svētkiem.

Paplašinātās realitātes aplikācijā "Kino pastaiga" sadarbībā ar LKA Rīgas Kino muzeju iekļautas filmas "Četri balti krekli"(1967), "Pie bagātās kundzes"(1969), "Vārnu ielas republika" (1970), "Liekam būt"(1976), "Vai viegli būt jaunam?"(1986), "Kiosks" (2013), "Mammu, es tevi mīlu" (2013), "Tēvs nakts" (2018), "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" (2019) un "Dvēseļu putenis" (2019).

Pastaigas maršrutā ietverti objekti pilsētas centrā, Grīziņkalnā, Avotos, Vecrīgā, Ķīpsalā un Maskavas forštatē, kurus aplikācijas lietotāji varēs apmeklēt jebkurā sev vēlamā laikā un secībā vai nu vienā garā pastaigā, vai apmeklējot katru apkaimi atsevišķi. Aplikācijas saturs veidots, domājot par dažādu paaudžu lietotājiem, un būs interesants gan bērniem, gan vecvecākiem.

Apmeklējot aplikācijā ietvertos objektus, tas lietotāji varēs noskenēt pilsētvidē izvietotas norādes, un iepazīties ar to, kā apkaime attēlota filmā, ieraudzīt foto no LKA Rīgas Kino muzeja krājuma, kā arī noklausīties mūsdienu stāstus par filmām un ar tām saistītajām tēmām.

Stāstnieku lomā iejutušies gan kino profesionāļi, gan dažādu jomu eksperti – režisori Dāvis Sīmanis, Liene Linde, Anete Melece un Edmunds Jansons, rakstniece Luīze Pastore, sociālantropologs un pilsētplānotājs Valdis Celmiņš, pusaudžu psihoterapeits Nils Konstantinovs, grupa "Carnival Youth" un citi. Komentāru par starptautisko kino Latvijā sniegs producenti Jānis Kalējs un Sergejs Serpuhovs.

Aplikāciju latviešu valodā Android un Apple lietotāji bez maksas varēs lejupielādēt no 14. augusta, un tā būs pieejama arī turpmāk. Rīgas svētku laikā, no 14. līdz 16. augustam aplikācijas pirmajiem lietotājiem būs iespēja piedalīties konkursos un iegūt īpašas ar kino saistītas balvas. Plānots, ka ar laiku aplikācijas saturs tiks papildināts, sniedzot ieskatu arī citos Latvijas kino meistardarbos. Paplašinātās realitātes funkciju atbalsta jaunākās paaudzes ierīces.

Ceļojošā zaļumballe un vietējo amatnieku labumi tiešsaistē

Foto: DELFI

Ar mērķi veicināt vietējo amatnieku un mājražotāju atpazīstamību piektdien, 14. augustā, Rīgas svētku programmā norisināsies ceļojošā zaļumballe. Tā aicinās iedzīvotājus atbalstīt pašmāju ražotājus, iepērkoties Brīvdabas muzeja virtuālajā gadatirgū www.egadatirgus.lv, kas pirmo reizi tā 50. gadu pastāvēšanas laikā norisināsies tiešsaistē.

Vietne www.egadatirgus.lv publiski būs pieejama, sākot ar 14. augustu. Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Gadatirgus dalībnieki – amatnieki un mājražotāji – tajā publicēs savus darinājumus, savukārt pircēji no Latvijas un citām valstīm varēs ērti aplūkot piedāvājumu un sazināties ar meistariem, lai iegādātos izvēlētās preces.

Ceļojošā zaļumballe ar 20 minūšu diksilenda grupas "Sunny Groove Dixie" uzstāšanos uzstāsies dažādās Rīgas vietās:

Pulksten 13.00–13.20 Imantas sporta centra laukumā Kurzemes prospektā 158;
Pulksten 14.00–14.20 pie Āgenskalna tirgus;
Pulksten 15.00–15.20 pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas;
Pulksten 16.00–16.20 pie Latvijas Nacionālā teātra;
Pulksten 18.00–18.20 Purvciemā pie veikala "Maxima" autostāvvietas Augusta Deglava ielā 67, Purvciemā;
Pulksten 19.00–19.20 Tērbatas un Elizabetes ielas krustojumā.

Visiem Rīgas iedzīvotājiem būs iespēja laimēt vietējo amatnieku un mājražotāju labumus, nofotografējoties ar deju ansambļa "Daiļrade" dejotājiem, kuri visas dienas gaitā dejos Rīgas ielās.

Savukārt projekta lieldraugs DPD Latvija visas dienas garumā ar foto stendu un arī īpaši e-gadatirgum veltītu konkursu iedzīvotājus gaidīs Kronvalda parkā.

Pastaiga pa džeza vēstures takām kopā ar orķestri 'Rīga'

Foto: LETA

VEF Kultūras pilī 14. augustā pulksten 19.00 VEF Kultūras pils Lielajā zālē uzstāsies orķestris "Rīga", piedāvājot koncertprogrammu "Pastaiga pa džeza vēstures takām".

Programmu veidos 20. gadsimta džeza un svinga mūzikas ēras zelta laikmetu. Koncerta idejas autors, Orķestra "Rīga" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns, programmas veidošanā iedvesmojies no vairāku ASV mākslinieku muzikālā mantojuma, pieaicinot koncertam solistes – Beāti Zviedri, Rūtu Dūdumu-Ķirsi un Elīzu Evaldi. Koncerta solistes iejutīsies džeza karalienes Ellas Ficdžeraldas tēlā, interpretēs ikonisko aktrišu Merilinas Monro un Pegijas Lī izpildītās dziesmas, kā arī vienosies īpašā trio sastāvā, izpildot svinga ēras populārākās sieviešu vokālās grupas – "The Andrews Sisters" – repertuāra dziesmas. Līdzās dziedāšanai solistes iestudējušas arī horeogrāfiju dejotājas Egijas Abarovičas vadībā.

Orķestra "Rīga" bigbenda sniegumā skanēs svinga ēras mūziķu, džeza leģendu Glena Millera un Benija Gudmena populāra orķestra mūzika, tā piemēram skaņdarbi "Moonlight Serenade" un "In the Mood". Autentisku formu koncertam piešķir fakts, ka ļoti liela daļa mūzikas bigbenda izpildījumā skanēs oriģinālos nošu aranžējumos un klausītājiem būs iespēja šo mūziku dzirdēt tādu, kāda tā skanējusi arī pagājušajā gadsimtā.

Klausītāju skaits koncertā ierobežots. Ieeja ar ielūguma kartēm, kas no 7. augusta pieejamas VEF Kultūras pils kasē.

Senās Rīgas senā mūzika Mazajā ģildē

Foto: Aigars Prūsis

Svētku pirmajā dienā – 14. augustā – Mazajā ģildē skanēs 15. līdz 18. gadsimta mūzika programmā "Muzikālais ceļojums uz seno Rīgu".

Koncertos uzstāsies blokflautas virtuozs Eriks Bosgraafs (Nīderlande), Baltijā vienīgais koka pūšaminstrumentu ansamblis "Stadt-Hautboisten Riga", soprāns Elīna Šimkus, Latvijas uzlecošās zvaigznes – soprāni Ieva Pļaviņa un Anete Viļuma un daudzi citi. Turklāt baroka orķestris "Collegium Musicum Riga" un baroka koris "Collegium Choro Musici Riga", kuru vadītājs ir senās mūzikas pētnieks un diriģents Māris Kupčs, piedāvās aizceļot uz 17.gadsimta Itāliju un 18. gadsimta Francijas galmu, atskaņojot komponistu Monteverdi, Karissimi, Frankēra un Rebela mini operas.

Pulksten 16.00–17.00 J. S. Baha agrīnās kantātes.

Ilze Grēvele-Skaraine (soprāns), Mikus Abaroniņš (kontrtenors), Ansis Bētiņš (tenors), Remigijus Sabaliauskas (baritons, Lietuva), baroka orķestris Collegium Musicum Riga, diriģents Māris Kupčs.
Koncerts notiek sadarbībā ar Rīgas Vēsturiskās Mūzikas un dejas festivālu 2020.

Pulksten 18.30–19.30 Dītrihs Bukstehūde

Elīna Šimkus (soprāns), Agnese Kanniņa (baroka vijole), Laura Šarova (baroka vijole), Kevin Bourdat (viola da gamba, Francija), Mauro Pinciaroli (lauta, Itālija), Māris Kupčs (klavesīns).

Ieeja koncertos bez maksas, aizpildot pieteikuma anketas, kas atrodamas mājaslapā www.earlymusic.lv.

Pikniks Dziesmu svētku noskaņā

Foto: Renars Koris

Rīgas svētku laikā, sestdien, 15. augustā, no pulksten 14.00 līdz 20.00 Mežaparka Lielajā estrādē notiks improvizēts pikniks, kurā iedzīvotājiem būs iespēja pārliecināties par jaunās estrādes akustiku.

Jau otro gadu Mežaparka Lielajā estrādē tiek rīkots atvērto durvju pasākums ar mērķi parādīt rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem paveiktos būvniecības darbus. Pasākums apvienos gan atpūtu brīvā atmosfērā, gan iespēju kopā ar būvniecības ieceres īstenotājiem iepazīties ar atjaunoto estrādi un iepazīt 15 000 kvadrātmetru plašo teritoriju.

Uz pasākuma skatuves mazos apmeklētājus priecēs iemīļotie pasaku tēli no "Pasaku nama". Būs muzikālā tikšanās ar Nacionālā teātra aktieru ansambli "Greizais ratiņš" un dziedātāju Igo. Mākslinieku uzstāšanās pauzēs viktorīnās tiks pārbaudītas rīdzinieku zināšanas par Lielās estrādes būvniecības gaitu, kā arī kopīgi tiks testēta jaunās estrādes akustika. Pasākumu vadīs Valters Krauze.

Paralēli skatuves aktivitātēm estrādes teritorijās notiks radošās darbnīcas, lielos un mazos apmeklētājus priecēs cirka mākslinieka triki, īpašu pārsteigumu Rīgas svētku viesiem būs sarūpējuši iluzionistu Pecolli ģimene.

Mežaparka Lielā piknika viesi ir aicināti līdzi ņemt segu vai pledu, kur ērti iekārtoties plašajā zālienā. Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja baudīt dažādu pasaules valstu virtuvju ēdienus, nobaudīt tradicionālos latviešu ēdienus, kā arī veldzēties ar atspirdzinošiem dzērieniem un vasarīgiem kokteiļiem. Pasākuma teritorijā būs aizliegts ienest alkoholiskos dzērienus un stikla taru.

Par un ap vēlēšanām Brīvības bulvāra liepu alejā

Foto: DELFI

Rīgas svētku laikā sestdien, 15. augustā, no puksten 11.00 līdz 18.00, liepu alejā pie Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (Brīvības bulvārī 32, netālu no Brīvības pieminekļa), ikvienam svētku dalībniekam tiks piedāvāts tematisks pasākums "Demokrātijas (at)dzimšana. 1920-1990-2020".
Kā vēsta LNVM pārstāvji, tas veidots kā retrospektīvs skatījums, kas izgaismo vēlēšanu tradīcijas vēsturi, pēta politiķu un sabiedrības attiecības, ļaujot vienkopus ieraudzīt abus demokrātijas posmus Latvijas vēsturē – no 1918. līdz 1934. gadam, kā arī mūsdienās kopš 1990. gada. Pasākumu vadīs komiķis Kozmens (Mārtiņš Kozlovskis).

Apmeklētājiem āra stendos būs iespēja aplūkot izstādi "10 jautājumi vēlētājam 1920-1990-2020". Ekspozīcijā iekļautas unikālas starpkaru un mūsdienu Latvijas politiskās karikatūras, aģitācijas materiālus, vēsturiskas fotogrāfijas un mūsdienīgas infografikas! (Izstāde pieejama individuāliem apmeklētājiem līdz 27. augustam). 15. augustā ieplānotas arī vairākas tematiskās ekskursijas āra stendu izstādē, iepazīstinot ar Latvijas demokrātijas vēsturi muzeja gida vadībā. (15. augustā pulksten 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30; ilgums 30 minūtes; bez maksas);

Ikvienam interesentam 15. augustā no 11.00 līdz 18.00 būs arī iespēja piedalīties vēsturisko vēlēšanu aģitācijas materiālu repliku izgatavošanā un iegūsti individuālu suvenīru – 1920. gada Satversmes sapulces vēlētāja kartītes kopiju.

Apmeklētājiem būs arī iespēja piedalīties balsošanas spēlē. Īpašā "balsomātā" varēs nobalsot par četriem Latvijas vēsturē svarīgiem jautājumiem (Par agrāro reformu 1920. g., Par Satversmes grozījumiem 1933. g., Par pilsonības likumu 1998. g., Par iestāšanos Eiropas Savienībā 2003. g.).

Pasākuma laikā, 15. augustā, no pulksten 11.00 līdz 18.00 darbosies karikatūru darbnīca ar profesionālo karikatūristu Gati Šļūku, kurš bez maksas zīmēs karikatūras ikvienam, kurš to vēlēsies.

Pastaigas un koncerti Rīgas Domā

Foto: F64

Sestdien, 15. augustā, Rīgas Domā un Rīgas Domas dārzā norisināsies bagātīga programma – plānoti septiņi koncerti, kā arī trīs organizētas pastaigas.

Pastaigās pa Rīgas Domu būs iespēja iepazīt ikdienā plašai publikai nepieejamus šīs vairāk kā 800 gadus vecās ēkas noslēpumus - 13. gadsimta seno kapitula zāli, senāko zīmējumu Baltijā (13.gs.), ieiet ziemeļu ieejā un nokļūt tuvāk Meinarda kapa vietai.

Rīgas Doma vēstures un restaurācijas eksperts Ronalds Lūsis izstāstīs vairāk par Doma vēsturi, par tā vēl neizzinātajiem noslēpumiem. Rīgas Doma ērģeļu meistari ar īpaša ērģeļu maketa palīdzību iepazīstinās apmeklētājus ar ērģeļu darbības pamatprincipiem un ļaus izzināt kaut nedaudz no ērģeļu vēstures.

Savukārt Latvijas izcilākie ērģelnieki trīs koncertos iepazīstinās klausītājus ar unikālajām Walcker ērģelēm (ar video projekciju baznīcas zālē) un četros koncertos Doma dārzā izskanēs ar Rīgas vēsturi saistīta mūzika. Koncertos uzstāsies – Guntars Prānis (rata lira), šī gada Lielās Mūzikas balvas laureāti saksofonists Aigars Raumanis, ērģelnieks Aigars Reinis, soprāns Ilze Grēvele-Skaraine, baroka vijolnieki Lāsma Meldere-Šestakova un Vitālijs Šestakovs, baroka čelliste Māra Botmane, modernās dejas mākslinieki Rolands Meržejevskis un Anete Klapkalne, vokālā grupa "Ars Antiqua Riga", instrumentālais ansamblis "Trio Tresensus" un dzejnieks Rihards Ošenieks.

Pastaiga Rīgas Domā/ Mūzika Doma dārzā. 15. augustā

Rīgas Doma pastaigas: pulksten 11.00 – 12.30, 14.00 – 15.30, 17.00 – 18.30
Ērģeļmūzikas koncerti: pulksten 13.00, 16.00, 19.00
Koncerti Doma dārzā: pulksten 12.00, 15.00, 18.00, 21.00

Bezmaksas ieejas kartes uz koncertiem varēs saņemt Rīgas Doma kasē no 10. līdz 14. augustam.

Rīgas kamerkoris 'Ave Sol' koncertā 'Es. Mīlu. Rīgu'

Foto: DELFI

Rīgas kamerkoris "Ave Sol" Rīgas svētku programmā piedāvās koncertu "Es. Mīlu. Rīgu". Tas notiks 15. augustā pulksten 18.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā.

Kā raksta kora pārstāvji, programmā izskanēs dažādu autoru un laikmetu skaistākie skaņdarbi – kā atzīšanās mīlestībā un slavinājums Rīgai.

Koncertā piedalīsies Rīgas kamerkoris "Ave Sol", diriģenti Andris Veismanis un Jurģis Cābulis. Akustiskais kvintets – Agnese Egliņa (klavieres), Ēriks Kiršfelds (čells), Anete Toča (flauta), Matīss Čudars (ģitāra) un Jānis Stafeckis (kontrabass). Koncerta režisors un moderators – Kārlis Anitens.
Bezmaksas ielūgumi uz koncertu saņemami no 11. augusta Rīgas Svētā Pētera baznīcas kasē.
Svētku koncertu "Es. Mīlu. Rīgu" būs iespējams skatīties arī tiešsaistes videotranslācijā uz lielā ekrāna Doma laukumā.

Instalācija 'Imanta mostas'

Foto: F64

Šogad Rīgas svētkos dažādi pasākumi notiek arī Rīgas attālākajās apkaimēs. Piemēram, Imantā visas svētku dienas būs aplūkojama jaunās un talantīgās mākslinieces Lotes Vilmas Vītiņas veidotā instalācija par latviešu tautas varoni Imantu, kura vārdamāsa ir arī apkaime.

Vadonis Imanta pirmoreiz minēts Livonijas Indriķa hronikā. 1802. gadā Garlībs Merķelis teikā "Vanems Imanta" tēlo viņu kā letgaļu virsaiti, kas vienlaikus ir gan tautas vadonis, gan vispieticīgākais tās vidū. 1874. gadā Andrejs Pumpurs rada dzejoli ″Imanta" kurā varonis "nevaid miris", bet gan dus apburts zem Zilā kalna – kad sāksies "gaismas laiks", tad varonis modīsies.

Lote Vilma Vītiņa leģendām apvīto vadoni adaptē mūsdienīgā stāstā – komiksā par supervaroni Imantu, kurš ir pamodies no ilgā miega zem Zilā kalna un devies uz pilsētu, kur tas iepazīstas ar pilsētnieku dzīvi un veic ikdienas varoņdarbus. Māksliniece radīs lielformāta komiksu kultūras centra logos un kopā ar tēlnieci Laimu Daberti atdzīvinās tā tēlus trīs dimensijās. Apmeklētāji aicināti izdzīvot stāstu par varoni 21. gadsimtā, velkot paralēles ar apkaimes "pamošanos" – reizēm par "guļamrajoniem" sauktās apkaimes šķiet kā aizmigušas, taču dažādas iniciatīvas un notikumi pamodina un aktivizē tajos dzīvojošos cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!