Foto: Publicitātes attēli

Aizsākts jauns projekts "Imaginary Latvians", kas apkopo latviešu tēlus pasaules literatūrā un filmās. Tā mērķis ir atainot latviešu tēlu daudzveidību, kā arī padarīt sastapšanos ar latviešiem par laimīgu notikumu. Ar jau apkopotajiem "Imaginary Latvians" iespējams iepazīties projekta "Facebook" un "Twitter" kontos.

"ASV rakstnieku Džefrija Jūdžinidesa, Dona DeLillo un Deiva Egersa darbos latviešu ģimene spēlē kokles, padzīvojusi latviešu kundze pārvietojas pa trepēm atmuguriski un latvieši ģērbjas melnā un kažokos, jo viņiem ir kauns par savu ķermeni un tie vēlas izgaist. Latviešu tēlus ir iemīlējuši arī vairāki Nobela prēmijas laureāti, tostarp Vladimirs Nabokovs, Aleksandrs Solžeņitsins un Ginters Grass, kā arī leģendārais kino režisors Alfrēds Hičkoks," stāsta projekta veidotāji Rihards Kalniņš un Krišjānis Mazurs.

Par latviešu tēlu meklētāju kļuvis arī ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala, kurš esot iesūtījis vairākus piemērus. Šobrīd norit darbs pie projekta mājaslapas izveides, kurā cilvēkiem no visas pasaules būs iespējams ērti iepazīties ar esošajiem un dalīties ar viņu sastaptajiem latviešu tēliem.

Visi lasītāji ir aicināti pastāstīt par sevis sastaptajiem Imaginary Latvians, rakstot uz imaginary@latvians.co vai daloties sociālajos tīklos projekta "Facebook" un "Twitter" kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!