Foto: Publicitātes attēli
5. februārī ir izsludināta darbu pieteikšana nacionālajam Latvijas arhitektūras konkursam – Latvijas Arhitektūras Gada balvai 2015.

Darbus var pieteikt viena mēneša laikā, līdz 5. martam. Darbi jāiesniedz elektroniski Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā www.latarh.lv, sadaļā Latvijas Arhitektūras gada balva.

Konkursa darbi šogad tiks vērtēti 4 kategorijās – Objekti (ar 6 apakškategorijām), Vīzijas, Procesi un Jaunais talants. Kategorija Jaunais talants ir Latvijas Arhitektūras gada balvas lielākais šāgada jaunievedums – tajā var pieteikt studiju darbus, kas tapuši Latvijas vai ārvalstu arhitektūras augstākās izglītības programmās.

Precīza darbu iesniegšanas un vērtēšanas kārtība aprakstīta konkursa nolikumā. Konkursa apbalvošanas ceremonija notiks 15. maijā. Tajā pašā dienā norisināsies ārvalstu lektoru lekciju cikls, kā arī tiks atklāta konkursa labāko darbu izstāde.

Konkursa kuratori ir pagājušā gada Lielās gada balvas laureāti - Zaigas Gailes birojs. Zaiga Gaile ir arī konkursa nacionālās žūrijas priekšsēdētāja.

Starptautiskajā žūrijā šogad darbosies pieci profesionāļi – ārvalstu arhitekti un mākslas zinātnieki, viņu vidū arī plaši pazīstamais latviešu izcelsmes Austrālijas arhitekts Andrejs (Andriew) Andersons – būvuzņēmēja Ludviga Neiburga un kādreizējā Rīgas mēra, būvinženiera Alfrēda Andersona, mazdēls.

Nacionālais arhitektūras konkurss šogad Latvijā notiek jau 20. gadu pēc kārtas – šo tradīciju Latvijas Arhitektu savienība iedibināja 1995. gadā.

Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā pieejama informācija par līdzšinējiem laureātiem, kā arī apskatāmas video filmas par visiem pēdējo divu gadu konkursu labākajiem darbiem.

Latvijas Arhitektūras gada balva kā valstiski nozīmīgs kultūras pasākums jau tradicionāli tiek organizēta ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, kā arī privāto partneru atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!