Foto: Publicitātes attēls

Šā gada 19. februārī Saldus novada domē viesojās fonda "Mākslai vajag telpu" valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns, kur tikās ar priekšsēdētāju Māri Zustu. Vizītes laikā tika pārrunāta iespējamā sadarbība nākotnē, Zuzāna kungam prezentējot Jaņa Rozentāla gleznas "Pēc dievkalpojuma" bronzas skulptūru izveides ideju, portālu "Delfi" informē Saldus novada pašvaldības pārstāvji.

Bronzas skulptūras tiks veidotas pēc Rozentāla gleznā saskatāmo tēlu aprisēm.

Pazīstamais mākslas mecenāts Zuzāns uzskata, ka tā ir brīnišķīga ideja, ko vajag atbalstīt un attīstīt. "Katrā pilsētā tādi mākslas objekti ir nepieciešami un tas pilsētai dod īpašu šarmu," saka uzņēmējs, solot, ka viņš un fonds "Mākslai vajag telpu" atbalstīs projektu, kļūstot par sadarbības partneriem šī projekta realizācijā.

Tikšanās laikā tika apmeklēta plānoto skulptūru uzstādīšanas vieta un Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejs, kur Zuzāns apskatīja muzeja mākslas ekspozīcijas.

Saldus vidusskolā notika fonda "Mākslai vajag telpu" organizēta nodarbība par 20.gs. otrās puses un mūsdienu mākslu, kā arī noturēta diskusija "Vai mākslai jābūt skaistai?", kuru 10. klases skolēniem vadīja mākslas zinātniece un mākslas izstāžu kuratore Auguste Petre un fonda pārstāve Lāsma Goba, kā arī jaunieši iepazinās ar "Purvīša balvas 2021" nominantu, jauno mākslinieku Jāni Šneideru, kurš nodarbībā klāstīja par savu radošo darbību.

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts uzsvēra, ka šis būs pirmais projekts novada vēsturē, kuram tiks piesaistīts tik liels finansiāls atbalsts no privātā sektora. Arī Saldus novada uzņēmējs Argods Lūsiņš ir piekritis ziedot ievērojamu naudas summu šo skulptūru izveidei. Uzņēmēju ziedojumi segs gandrīz pusi no plānotajām projekta izmaksām.

Atgādinām, ka miljonārs Lūsiņš sabiedrības uzmanības centrā nonāca 2018. gadā ar savu "māju-kuģi", kas atradās netālu no Pāvilostas, jūras malā – vietā, kur ēku celtniecība nav atļauta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!