Foto: Didzis Grodzs

Lai bijušās "Sapņu fabrikas" telpas Lāčplēša ielā 101, Rīgā, ko iegādājies mākslas mecenāta Jāņa un Dinas Zuzānu ģimenei piederošs uzņēmums, pārtaptu par multifuncionālu laikmetīgās mākslas centru, ēkas rekonstrukcijas projektēšanu veiks vairākas Latvijas Arhitektūras Lielās gada balvas un citus starptautiskus apbalvojumus saņēmušais "Zaigas Gailes birojs".

Kā iecerēts, topošā mākslas centra kodolu veidos viena no lielākajām privātajām kolekcijām Latvijā – Zuzānu kolekcija, piedāvājot sabiedrībai iepazīties ar patstāvīgo ekspozīciju un mainīgām izstādēm, kā arī dažādiem izglītojošiem pasākumiem.

Pēc ēkas rekonstrukcijas turp pārcelsies arī "Mūkusalas Mākslas salons" – Zuzānu ģimenes radīta Latvijas mākslas izstāžu vieta, kas šogad atzīmē pastāvēšanas piecus gadus. Salons eksponē kā privātkolekcijas, tā jaunradītu darbu izstādes, un deponē mākslas priekšmetus muzejiem Rīgā un citviet Latvijā. Ieeja izstādēs un pasākumos ir bezmaksas.



Projektēšanas stadijā "Sapņu fabrika" atgriežas kultūras un biznesa dzīves apritē, piedāvājot iznomāt telpas dažādiem pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!