Foto: Publicitātes foto

2015. gada 26. aprīlī, svētdienā, plkst. 14.00 Hardija Lediņa kafejnīcā (mūzikas veikals "Upe" Vaļņu ielā 26) notiks trešā tikšanās diskusiju cikla "Sarunu darbnīcas" ietvaros, ko reizi mēnesī vada Līga Lindenbauma. Trešā saruna būs veltīta Hardija Lediņa performancēm. Ar savām atmiņām un iespaidiem dalīsies dažādi viņa aktivitāšu līdzautori un dalībnieki – Ērika Šmeļkova, Jānis Vētra, Valts Kleins un Gundega Evelone.

Hardijs Lediņs ir pamatoti uzskatāms par vienu no svarīgākajām figūrām 1980. gadu Latvijas performanču mākslā. Viena no zināmākajām akcijām ir ikgadējais "Bolderājas gājiens", kurā bez Hardija un Jura Boiko piedalījās arī "NSRD" dalībnieki un citi radošo jomu pārstāvji. 

Spēja vienotā procesā, iesaistīt visdažādākos dalībniekus raksturīga arī "Dr. Enesera Binokulāro deju kursiem", kuri tikuši īstenoti gan izstāžu, gan video formātos. Lediņa un viņa doumubiedru performances šobrīd šķiet gan poētiskas, gan vizionāras. Ainavas sadalīšana akcijā "Līnija Kurzemē" ietver spēcīgus, metafiziskus tēlus, bet "Atvadas no impērijas" paredz tai tūlīt sekojošo PSRS sabrukumu.

Sarunu darbnīcā nr. 3 piedalīsies "NSRD" videoakciju dalībniece Ērika Šmeļkova, kora "Sindi putnu dārzs" izrādes "Cartulli Carmina" skatītājs un vēlāk kora dalībnieks Jānis Vētra, Hardija 1990. gadu sākuma performatīvo aktivitāšu dokumentētājs Valts Kleins, kā arī māksliniece Gundega Evelone, kas piedalījās 2015. gada "Dr. Enesera binokulāro deju kursu" performances rekonstrukcijā.

Diskusiju cikls "Sarunu darbnīcas" veltīts multimediju mākslinieka Hardija Lediņa personībai un radošajam mantojumam, papildinot LMC producētā Hardija Lediņa gada pasākumu programmu. Cikla ietvaros reizi mēnesī notiks tikšanās ar dažādu jomu pārstāvjiem, katrā darbnīcā pievēršoties kādam citam Lediņa darbības laukam. Tajās piedalīsies gan Hardija Lediņa laikabiedri, kas piedalījās viņa radošajās aktivitātēs, gan nākamo paaudžu mākslinieki, cenšoties kopīgi iezīmēt Lediņa mantojuma aktualitāti un ietekmi uz laikmetīgo kultūru.

Hardija Lediņa gadu producē Latvijas Laikmetīgās Mākslas centrs, programmas kuratores - Solvita Krese un Diāna Popova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!