"Delfi" sadarbībā ar sarunu festivālu "Lampa" šogad retranslē vairāk nekā 40 diskusiju. 4. septembra vakarā "Delfi" lasītājiem bija iespēja sekot līdzi "Sieviešu stendapam", kas jau kļuvis par neatņemamu festivāla sastāvdaļu. Šoreiz stendapam dots nosaukums "Slikti padomi, kā dzīvot labāk", tā sākums bija pulksten 20.30. Pasākuma ieraksts pieejams šeit.

"Sieviešu stendapā" piedalījās Inga Gaile – dzejniece, komiķe, Aiva Birbele – komiķe, Una Rozenbauma – radošā direktore, Sanita Grīna – komiķe, kultūras darbiniece, Laura Šterna – performanču māksliniece. Pasākumu vadīja komiķe Džemma Sudraba.

"Mēs esam režisores, mākslinieces, dzejnieces, rakstnieces, radošās direktores, neradošās asistentes, un vienkārši drosmīgas sievietes, kas kādā dienā nolēma, ka vēlas pastāstīt par savām domām, jūtām un pieredzēm uz skatuves. Pastāstīt tā, ka ir smieklīgi. Dažreiz drusku, dažreiz ļoti smieklīgi. Un dažreiz gan smieklīgi, gan tā, ka ir jāraud. Mēs esam bijušas attiecībās, pārdzīvojušas šķiršanās, radījušas bērnus, meklējušas darbu, taisījušas abortus, lūgušas Dievu, meklējušas savu seksualitāti, sadzīvojušas ar savu ķermeni un braukušas ceļojumos. Un par to vēlamies pastāstīt arī jums," teikts stendapa pieteikumā.

Jau ziņots, ka šogad sarunu festivāls "Lampa" notiek no 2. līdz 5. septembrim, lielāko daļu programmas piedāvājot tiešsaistē. Festivāla diskusiju un sarunu tiešraides varēs skatīties 80 kopāskatīšanās vietās visā Latvijā. "Lampas" vairāk nekā 240 pasākumos tiks izskatītas sabiedrībai nozīmīgas tēmas, piemēram, tiesiskums, veselības aprūpe, mediju nākotnē un citas, kuras aktualizējuši sabiedriski atbildīgi indivīdi, nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, pašvaldību un valsts iestādes. Detalizētāka informācija par katra pasākuma apmeklēšanas iespējām, kā arī pilna norišu programma pieejama "Lampa" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!