Foto: F64

Interneta žurnāla "Satori" redaktoru komandai pievienosies kultūras kritiķe Santa Remere un filozofs Igors Gubenko, liecina "Satori" piektdien, 24. februārī, publicētā informācija.

Abi stāsies iepriekšējā galvenā redaktora, literāta Henrika Elisa Zēgnera vietā, kurš jau šī gada janvārī paziņoja, ka šopavasar pametīs šo amatu. Tomēr līdz ar izmaiņām portāla vadībā, veiktas arī strukturālas izmaiņas pašā redakcijā. Kā savā noslēdzošajā redaktora slejā raksta Zēgners, līdz ar viņa došanos prom tādas galvenā redaktora pozīcijas nebūs vispār.

"Aprīlī darbu sāks jaunā "Satori" redakcija, kur, man dodoties prom, vairs nebūs galvenā redaktora pozīcijas, bet tā vietā horizontālā struktūrā līdz ar Annu Andersoni un Andreju Vīksnu darbu sāks divi jauni redaktori – kultūras kritiķe Santa Remere un filozofs Igors Gubenko," raksta līdzšinējais galvenais redaktors.

"Pēdējā laikā, pamazām gatavojoties pārmaiņām, esam regulāri tikušies un noturējuši vairākas kopīgas redakcijas sapulces – tajās dzirdētais un pieredzētais mani no sirds iepriecina un nomierina, nostiprinot cerības par to, ka šīs pārmaiņas žurnālu varētu pacelt jaunā kvalitātē.

Santa un Igors jau ilgus gadus ir bijuši arī regulāri "Satori" autori, un viņus vieno ne tikai ārkārtīgi bagātas zināšanas plašā kultūras tēmu spektrā, bet arī spēja par tām reflektēt cieņpilni un iejūtīgi, vienlaikus ieturot spēcīgu principialitāti un aktīvi virzot feministiski empātiskas idejas. Pie tam viņi abi ir talantīgi publicisti, kuru rakstīto vienmēr esmu jutis kā izcila domas izklāsta piemēru," vēsta Zēgners.

Atgādinām, ka Zēgners kļuva par "Satori" galveno redaktoru 2019. gadā, kad šo pozīciju atstāja filosofs un publicists Ilmārs Šlāpins.

Santa Remere ir publiciste un kultūras kritiķe. Raksta par bērnu grāmatām, izrādēm un kultūras notikumiem. Vairākkārt bijusi Jāņa Baltvilka starptautiskās bērnu literatūras balvas žūrijas locekle. Studējusi kino un audiovizuālo mākslu Japānā, strādājusi par iespieddarbu redaktori, tulkotāju no un uz franču valodas, tulko arī daiļliteratūras, dramaturģijas darbus. Remere bijusi nominēta Normunda Naumaņa vārdā nosauktajai balvai mākslas kritikā.

Igors Gubenko ir filozofs, publicists un uzņēmējs. Latvijas Universitātes docents un vadošais pētnieks, aģentūras "COPYWRITER/LEVELUP" partneris. Gubenko ir "Purvīša balvas 2023" eksperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!