Foto: TASS/Scanpix/LETA

Gogoļa centra mākslinieciskais vadītājs Kirils Serebreņņikovs kļuvis par Eiropas teātra balvas "Jaunā teātra realitāte" laureātu, ziņo "Interfax". Apbalvošanas ceremonija notiks šā gada decembrī Romā.

"Kirilam Serebreņņikovam piešķirta prestižā teātra balva "Jaunā teātra realitāte". Šogad balvas pasniegšana notiks Romā no 12. līdz 17. decembrim. Balvas pasniegšanas ceremonijas ietvaros notiks arī festivāls, kurā laureāti demonstrēs savus darbus. Katra diena būs veltīta vienam laureātam," informē teātra preses dienests.

Uz jautājumu, vai režisors balvas pasniegšanā piedalīsies, aģentūrai "Interfax" teātra preses dienests atbildi pagaidām nesniedz.

Eiropas teātra balvas pasniegšanu 1986. gadā aizsāka Eiropas Komisija. 2017. gadā tā tiks pasniegta 16. reizi. No 1990. gada tiek pasniegta balva "Jaunā teātra realitāte", kas tiek piešķirta par radošajiem meklējumiem tiem, kuri "atrodas savas teātra karjeras zenītā".

Līdz šim par balvas laureātiem kļuvušas tādas teātra leģendas kā Pīters Bruks un Harolds Pinters. Šogad kopā ar Serebreņņikovu balvas saņems arīdzan franču aktrise Izabella Ipēra un angļu aktieris Džeremijs Aironss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!