Foto: TASS/Scanpix/LETA

Mājas arestā esošais Gogoļa centra mākslinieciskais vadītājs un režisors Kirils Serebreņņikovs paziņojis, ka teātris Krievijā kļuvis par bīstamu mākslu, ziņo "Interfax".

"Galvenais – esiet godīgi un patiesi pret sevi. Tas ir nepieciešams jebkura veida mākslā. (...) Šodien laikmetīgais teātris ne tikai ir svarīgs, progresīvs un – līdz ar to – arī jaudīgs, ietekmīgs un jēgpilns mākslas veids, bet arī bīstams. Tāds, kāds tas ir kļuvis mūsdienu Krievijā, tas nekad nav bijis nekur citur. Tā kā padomājiet arī par to," Serebreņņikovs rakstīja paziņojumā festivāla "Territoriя" meistarklašu dalībniekiem, kuru 10. oktobrī preses konferencē nolasīja Nāciju teātra radošais direktors Jevgēņijs Mironovs.

23. augustā Basmanas rajona tiesa piesprieda Serebreņņikovam mājas arestu līdz 19. oktobrim, kuru viņš izcieš savā dzīvoklī.

Saskaņā ar tiesas spriedumu režisoram jāievēro virkne ierobežojumu. Tiesa aizliedza viņam pamest savu dzīvesvietu, izmantot internetu, mobilos sakarus, stacionāro telefonu, kā arī nosūtīt un saņemt vēstules bez iepriekšējas saskaņošanas izņēmuma gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!