Foto: LETA
Radošais kvartāls "Miera ielas Republika" aicina sagaidīt Vasarsvētkus Miera ielā 18.maijā no plkst. 11 līdz plkst. 23 Miera ielas posmā no Brīvības ielas līdz Rīgas pilsētas Dzemdību namam.

Pilsētas festivāls "Miera ielas Vasarsvētki" notiks jau otro reizi, aicinot piedalīties gan tuvējo apkaimju iedzīvotājus, gan ikvienu pilsētas viesi. Svētku rīkotāji sola vērienīgu kultūras un izklaides programmu, kas piepildīs ielu ar radošu un pozitīvu gaisotni visas dienas garumā un iesildīs tuvojošos Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu.

Teātra mīļotājus priecēs izrādes uz brīvdabas skatuves, kur uzstāsies improvizācijas teātri "Hamlets" un "Improvide", etīžu teātris "Nerten", kā arī "Dramaturgu teātra" trupa. Vakara noslēgumā skatītājiem tiks piedāvāta dzejas performance "Vārda vibrācija" ar dzejnieku un mūziķu piedalīšanos. Kino cienītāji varēs baudīt Latvijā tapušo filmu programmu, par ko parūpēsies starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas", studijas "AVE", "Urga" un "Atomart".

Savukārt par muzikālām izklaidēm uz brīvdabas skatuves gādās dažādu žanru izpildītāji – "Vētras saites","Manta","Jakob Noiman Festival Band","Marta Migla","Čipsis un Dullais","Baložu pilni pagalmi", "Inokentijs Mārpls", "Deskalighters", Andis Grīva," Jāņa Ruņģa Klātbūtne".

Vizuālo mākslu un dizainu popularizēs uz Miera ielas esošie veikaliņi un mākslinieku darbnīcas. Svētkos viesosies arī Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studenti ar glezniecības plenēru ielas garumā. Būs apskatāmas tēlnieces Andas Poikānes skulptūras, LMA studentu stikla mākslas darbi.

Aktīvās atpūtas cienītājus gaidīs "RīgasVelo Fixed Mini Race" šķēršļu velotrase, kā arī "Piens Velo" treks. Pasākuma laikā darbosies arī Rīgas Veloservisa mazais velo traumpunkts, savukārt CSDD pagalmā notiks velosipēdu reģistrācija un citas ar velo saistītas aktivitātes.

Īpaša programma paredzēta mazajiem svētku apmeklētājiem. Būs skatāmas divas leļļu teātra izrādes - "Kas zaķīti pasargās?" profesionālo skatuves mākslinieku apvienības "Kili-Kili" izpildījumā un izrāde "Brīnumskapis" leļlu teātra aktieru Daumanta Švampes un Lienītes Osipovas izpildījumā. Notiks izdevniecības "Liels un mazs" dzejas bilžu grāmatu sērijas "Bikibuks" jaunākā komplekta prezentācija. Bērnus gaidīs arī "Laimas" šokolādes tāfelīšu saiņošanas un noformēšanas darbnīca, nozīmīšu veidošanas darbnīca, palmu lapu trauku perkusiju instrumentu meistardarbnīca kafejnīcā "Taka", stikla mozaīku gatavošana stikla mākslinieces Martas Ģibietes vadībā, Ievas Grases ģipša gleznu darbnīca, papīra izgatavošanas darbnīca "Cronquist" un daudzas citas radošas aktivitātes.

Svētku laikā darbosies arī eko tirdziņš, kurā varēs iegādāties bioloģisko zemnieku saimniecību produktus un iepazīties ar tiešās tirdzniecības kustību, kā arī vērtīgo lietu tirdziņš, kurā piedalīsies gan retro lietu tirgotāji, gan dizaineri, vēsta festivāla rīkotāji.

Fotogalerijā - 'Vasarsvētki' Miera ielā 2012


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!