Foto: Publicitātes foto

Sākot ar 10. janvāri, Radio SWH ētera dzīvi uzsāks raidījums "Tīrkultūra" divu stundu garumā, kuru kopā izveidojuši mākslinieks Rolands Pēterkops (Mareunrol’s) un mūziķis Jānis Šipkēvics (Shipsi). Turpmāk raidījums būs dzirdams katru sestdienu plkst. 14:00 ar atkārtojumu pirmdien plkst. 20:00

Šīs nedēļas raidījumā tā autori dodas izzināt svaigākās vēsmas skaņu kultūrā - no skaistākās mūsdienu akadēmiskās mūzikas līdz drosmīgākajiem eksperimentiem un gaumīgai popmūzikai no modernās kultūras metropolēm Berlīnes un Ņujorkas, portālam "Delfi" vēsta radio pārstāvji.

Šī gada pirmajā pārraidē īpašu artavu "Tīrkultūrā" devusi Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde, daloties iespaidos par savām attiecībām ar skaņu, tāpat iedvesmojoši izklāstot skatījumu uz latviskās identitātes uzplaukumu drosmīgā sabiedrībā.

"Mums kā tautai primāra ir pašcieņa. Un diemžēl joprojām ir novērojams, ka mēs savas vērtības meklējam ārpus," saka kultūras ministre. Tāpat svarīgs sarunas temats - jaunatnes attiecības ar kultūru: "Gadsimtu identitātes kodi ir jākodē vaļā ar mūsdienu līdzekļiem. Ceļš kā bērnus vest iekšup kultūras pasaulē, kā viņiem ļaut izzināt pārbaudītas lietas - ar mūsdienīgiem instrumentiem, ar laikmetīgām tehnoloģijām, kā arī, protams, ar mūsdienīgu interpretāciju."

Klausītājiem būs iespēja dzirdēt skaņdarbus no "Warpaint", "Hundred Waters", "Library Tapes", tāpat Ērika Ešenvalda kora mūziku, "Ryoji Ikeda" mikro trokšņus, Šarla Aznavūra, "Joy Division" klasiskās skaņas rubrikā "Mēslojums" un salīdzināt Frederika Šopēna un Laimas Jansones stīgu vibrācijas.

Raidījums būs klausāms arī Radio SWH mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!