Foto: Publicitātes foto
Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 25. oktobrī pulksten 18.00 notiks "Sarunas Smiļģa kabinetā", kur šoreiz varēs tikties ar Nacionālā teātra aktieri Uldi Dumpi, portālu "Delfi" informē muzeja vadītājs Jānis Siliņš.

Aktieris Uldis Dumpis jau vairāk nekā 50 gadu priecē teātra, kino, televīzijas un radio klausītājus ar daudzkrāsainu lomu interpretāciju. Viņš ikvienā tēla raksturā spēj atrast tādu šķautni un nokrāsu, kas momentāni skatītāju pārliecina un ļauj viņa atveidotajam varonim valdīt pār skatītāju domām, emocijām un sajūtām.

Ir skatītāju paaudzes, kas vēl aizvien atceras gan viņa titullomu Molnāra "Liliomā", gan Ābramu Blaumaņa "Skroderdienās Silmačos", gan Kangaru Raiņa "Uguns un nakts", gan Broņislavu Timrānu Putniņa "Ar būdu uz baznīcu" iestudējumos. Šobrīd Dumpis iejuties Ontona lomā Danskovītes "Latgole.lv.", Morisa lomā Makolifa "Juveliera jubilejā" un dažādās lomās Jāņa Baloža "Mežainis" uzvedumos.

Sarunu vadīs Jānis Siliņš, un skatītājiem ir iespēja ne tikai klausīties, bet arī uzdot jautājumus vai izteikt savu viedokli un vērtējumu.

Biļešu cenas: pieaugušajiem 4 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem: 2 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!