Foto: LETA

Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 straujās izplatības dēļ šogad visā Eiropā un arī Latvijā nenotiks starptautiskā akcija "Muzeju nakts", liecina informācija kultūras ministrijas mājaslapā.

Atgādinām, ka šogad akcija bija plānota 16. maijā.

Akcijas koordinētāji Latvijā – Kultūras ministrija un biedrība "Starptautiskās Muzeju padomes Latvijas Nacionālā komiteja" – pievienojas Eiropas akcijas vadības lēmumam izvairīties no kultūras pasākumu rīkošanas šajā pavasarī, teikts paziņojumā.

Muzeju nakts ir tradicionāls Eiropas mēroga pasākums maijā, kad uz vienu nakti durvis ver lielākā daļa valsts muzeju, rīkojot īpašus pasākumus un aicinot apmeklēt tos bez maksas. Latvija Muzeju nakts akcijā ir iesaistījusies kopš 2005. gada.

Ik gadu akcijā iesaistās arvien lielāks muzeju skaits, tāpat Muzeju nakts aktivitātēs piedalās arī teātri, izstāžu zāles, bibliotēkas.

Muzeju nakts tradīcija sākusies 1999. gadā Francijā ar mērķi iepazīstināt ar muzejiem arī tos iedzīvotājus, kas ikdienā muzejus neapmeklē, lai nākamajā reizē ceļš uz muzeju jau būtu vieglāks un pazīstamāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!