Foto: Publicitātes foto

Kinoteātris "Splendid Palace", noslēdzot savu 95. sezonu, paver aizkulišu priekškaru un piedāvā saviem izpētīt kinoteātra unikālās, neobaroka stilā veidotās telpas, kā arī izzināt gandrīz gadsimtu ilgo kinoteātra vēsturi, dažādus atmiņu stāstus un leģendas, portālu "Delfi" informē kinoteātra pārstāvji.

"Splendid Palace" ar pirmklasīgu kino repertuāru un dažādiem kino notikumiem priecējis jau vairākas kino skatītāju paaudzes, tomēr līdztekus kino baudījumam 1923. gadā dibinātais kinoteātris spēj piedāvāt arī aizraujošas vēstures liecības un stāstus par kino un tā skatīšanās paradumiem gan aizgājušā gadsimta sākumā, gan arī padomju gados un mūsdienās.

Ne mazāk interesanta un izzināšanas vērta ir arī kinoteātra ēkas arhitektūra un iekštelpu interjers, kas ļauj kinoteātri "Splendid Palace" dēvēt par vienu no izsmalcinātākajiem un skaistākajiem kinoteātriem Eiropā.

Ekskursijas kinoteātrī "Splendid Palace" iespējams apmeklēt katru trešdienu, piektdienu un svētdienu, sākot no 28. jūnija:

Pulksten 11.00 – angļu valodā;
Pulksten 12.00 – krievu valodā;
Pulksten 14.00 – latviešu valodā.

Iepriekš vienojoties, ekskursijas iespējams pieteikt arī citās dienās un laikos.

Foto: Publicitātes foto

Biļešu cenas:

Kinoteātra apskate gida pavadībā – 6 eiro;
Ekskursijas garums aptuveni 40 minūtes.

Papildus iespējams kombinēt kinoteātra apskati ar filmas "Riga Story" (dokumentāla īsfilma par Rīgas vēsturi) noskatīšanos. Šādas ekskursijas garums būs 1,5 stundas, un tā iepriekš jāpiesaka. Ekskursiju iespējams papildināt arī ar salda pārsteiguma un dzirkstoša dzēriena baudīšanu.

Plašāka informācija par ekskursiju cenām pieejama kinoteātra mājaslapā.

Pieteikšanās: splendid@riga.lv vai zvanot 67043678.

Ekskursijas biļetes iespējams iegādāties kinoteātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!