Foto: Publicitātes foto
Ikviens gaismas festivāla "Staro Rīga 2011" apmeklētājs varēs piedalīties atraktīvā gaismas spēlē, simboliski pats nosakot gaismas izrādes saturu, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori.

Spēle varēs piedalīties no 17. līdz 21. novembrim pie Operas tiltiņa. Spēlēt varēs katru vakaru no pulksten 18 līdz pulksten 23.

Gaismas spēles ietvaros kanālmalas apstādījumos iepretim Latvijas Universitātes centrālajai ēkai būs novietotas divas laternas. Ikkatrs gaismas festivāla apmeklētājs būs laipni aicināts izmēģināt savu veiksmi  un veiklību, metot gaismas bumbiņu grozā - laternā.

Ja metiens būs precīzs, sāksies pārsteidzoša gaismas izrāde. Turklāt tās saturs daudzkārt mainīsies. Gaismas un krāsu rotaļas papildināšot arī muzikāls pavadījums. Liela nozīme būšot arī tam, kādas krāsas bumba tiks raidīta mērķī. 

Gaismas spēlē tiks izgaismoti gan kanālmalas apstādījumi, gan koki, ietve un būs arī dažādi pārsteigumi, piemēram, pārsteidzoša strūklakas parādīšanās.

Par pavisam īstu izrādi un saspēlēšanos ar gaismas festivāla apmeklētājiem rūpēsies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jānis Skanis un Liepājas leļļu teātra aktieris Matīss Millers, kas iejutīsies nakstsargu lomās, lūkojoties, lai gada tumšāka laikā vienmēr būtu gaisma.

Sagaidāms, ka gaismas spēle festivāla "Staro Rīga 2011" ietvaros kanālmalas apstādījumus pie Operas tiltiņa pārvērtīs par sportiska azarta, veselīgas konkurences un dažādu negaidītu pārsteigumu pilnu brīnumu parku.

Tāpat gaismes spēlē, kuru atbalsta apdrošināšanas kompānija "Gjensidige", tiks padomāts par mazākajiem "Staro Rīga 2011" apmeklētājiem - viena no lampām (mērķiem) tiks veidota īpaši bērniem un pusaudžiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!