Foto: Publicitātes attēls

Gaismas festivālā "Staro Rīga" laikā un Valsts svētku nedēļas nogalē, no 17. līdz 20. novembrim, pie kinoteātra "Splendid Palace" būs skatāms filmas "Melānijas hronika" multimediju projekts "Neuzvarama, nesalaužama, neaizmirstama", portālu "Delfi" informē filmas veidotāji no "Mistrus Media".

Pie "Splendid Palace" būs iespējams vērot izsūtījuma ceļu vilcienā no Rīgas uz Tjuhtetu Sibīrijā, klausoties aktrišu Lilitas Ozoliņas, Baibas Brokas, Gunas Zariņas un Maijas Doveikas ierunātajos fragmentos no Melānijas Vanagas grāmatas "Veļupes krastā". Videoprojekts tapa sadarbībā ar Latvijas Radio teātri.

Jau ziņots, ka Viestura Kairiša spēlfilmu "Melānijas hronika" visā Latvijā jau noskatījušies 35 000 skatītāju un tā ir kļuvusi par gada skatītāko Latvijas filmu.

Filma novembrī un decembrī sadarbībā ar biedrību "Kinopunkts" tiks demonstrēta 150 vietās Latvijā. Svētku nedēļas nogalē "Melānijas hronikas" seansi būs visā Latvijā, 17. novembra vakarā skatītājiem Cēsīs un 18. novembrī skatītājiem Salaspilī būs iespēja tikties ar filmas "Melānijas hronika " režisoru Viesturu Kairišu. Savukārt 22. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Ziedoņa zālē būs kinozinātnieces Ingas Pērkones-Redovičas lekcija "Sibīrijas tēma latviešu kino" un filmas seanss.

Tāpat Nacionālajā bibliotēkā aplūkojama izstāde "Upe Melānija", kas akcentē rakstnieces mūža veikumu novadpētniecībā un literatūrā pēc atgriešanās no Sibīrijas.

Režisora Viestura Kairiša mākslas filma "Melānijas hronika" ir stāsts par rakstnieces Melānijas Vanagas (1905–1997) izsūtījuma ceļu Sibīrijā. Filma tapusi pēc Melānijas Vanagas atmiņu romāna "Veļupes krastā" motīviem.

"Melānijas hronika" uz kinoekrāniem Latvijā nonāca jau 1. novembrī, savukārt 21. novembrī notiks filmas starptautiskā pirmizrāde Tallinas filmu festivālā "Black Nights". Informācija par filmas seansiem Latvijā ir atrodama filmas mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!