Foto: DELFI
Gaismas festivāla "Staro Rīga" ietvaros ir izveidots interaktīvs skaņas un video projekts "Tele2 Velokino", kas savu stāstu pilnvērtīgi varēs izstāstīt tikai ar festivāla apmeklētāju līdzdalību, portālu "Delfi" informēja "Tele2" pāstāvji.

Projekta autori aicina ikvienu doties uz Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju Skārņu ielā 10/20, kur pieci cilvēki, vienlaikus minoties uz pieciem velosipēdiem, varēs iedarbināt "Velokino" un piedzīvot projekcijas un skaņu kopumu, kas, papildināts ar skatītāju emocijām, taps par pašu apmeklētāju radītu pilsētas stāstu.

"Velokino" ir veidots tā, lai darbotos ar veloenerģijas palīdzību. Minot piecus stacionārus velosipēdus, radīsies enerģija, un gan velobraucēji, gan skatītāji varēs būt aculiecinieki tam, kā atdzīvojas video projekcijas un sāk skanēt mūzika.

Projekta "Velokino" idejas autori ir mobilo sakaru operators "Tele2", radošā apvienība "Miit" un reklāmas aģentūra "Inspired". Projekts realizēts kopā ar māksliniekiem Katrīnu Neiburgu un Andri Indānu un sponsorēšanas aģentūru SponsorKing. Katrīna Neiburga ir radījusi video konceptu un projekcijas, savukārt Andris Indāns ir projekta mūzikas autors.

"Priecājos strādāt ar projektu, kas aktīvi iesaista festivāla apmeklētājus, aicina ikvienu līdzdarboties un izmanto pilsētnieku populārāko pārvietošanās līdzekli – velosipēdu. "Velokino" esam radījuši projekcijas, ko pavada īpašs skaņu kopums un to visu atdzīvinās tieši apmeklētāji, minoties uz speciāli novietotajiem riteņiem. Katram velosipēdam un projekcijas attēla daļai ir sava skaņa, kas kopā veidos ļoti interesantu skaņas un attēla instalāciju," par projektu stāsta Neiburga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!