Foto: Shmuel Cohen PhotoAgency

Gaismas festivāla "Staro Rīga" objekts "Mirklis ar ūdens strūklakām" ar ovācijām uzņemts Jeruzalemes gaismas festivālā, kas notiek no 25. maija līdz 2. jūnijam Izraēlas pilsētā Jeruzalemē, portālu "Delfi" informē objekta veidotāji no biedrības "Atklāj Rīgu".

Latviešu multimediju mākslinieku veidotais darbs kļuvis par 8. Jeruzalemes gaismas festivāla atklāšanas centrālo objektu. To atklāja Jeruzalemes mērs Nirs Barkats, bet pilsētas iedzīvotāji un festivāla viesi objektu sveica ar ovācijām. Objekts atrodas nozīmīgā vietā – pie Jaffas vārtiem, kas ir viena no centrālajām ieejām vecpilsētā.

Gaismas, video un ūdens uzvedumu "Viens mirklis ar ūdens strūklakām" veido strūklakas un ekrāns, kas vēsta neparastu muzikālu stāstu. Ikviens Jeruzalemes gaismas festivāla apmeklētājs tajā var ieraudzīt ko savu – ūdens šaltis traucas pret debesīm, griežas virpuļos un izzūd. Uzvedumu veidojis gaismu mākslinieks Jānis Pētersons, projektu producējusi biedrība "Atklāj Rīgu".

"Mirklis ar ūdens strūklakām" Rīgā bija aplūkojams 2011. gadā, kad kļuva par festivāla "Staro Rīga" apmeklētāju iecienītāko objektu un un saņēma Latvijas Pasākumu producentu asociācijas (LaPPA) balvu "2011. gada labākais pasākumu audiovizuālais, gaismu vai video noformējums". Atkārtoti strūklakas rīdziniekus priecēja 2014. gada festivāla "Staro Rīga".

"Gaismas festivāls "Staro Rīga" ir kļuvis par stabilu spēlētāju pasaules gaismas festivālu vidū. Mūsu veidotie gaismas objekti tiek atzīti par konkurētspējīgiem un tiek demonstrēti daudzviet pasaulē – pagājušajā gadā gaismas objektus izstādījām Tallinā, Viļņā un Gdaņskā, šogad "Staro Rīga" objekti pabijuši Singapūrā un Jeruzalemē. Starptautiskā interese pierāda, ka latviešu audiovizuālie mākslinieki rada pasaules līmeņa darbus, un skatītāji pasaulē tos uzņem ar ovācijām", stāsta gaismas festivāla "Staro Rīga" radošā direktore Diāna Čivle.

Jeruzalemes gaismas festivāls norisinās Jeruzalemes vecpilsētā no 25. maija līdz 2. jūnijam, šogad piedāvājot īpaši krāšņu programmu. Visi gaismas objekti skatāmi no plkst. 20.00 līdz plkst. 23.00. Festivālā piedalās labākie Izraēlas mākslinieki, kā arī mākslinieki no Francijas, Itālijas, Portugāles, Vācijas un Latvijas. Katru gadu festivālu kopumā apmeklē vairāk nekā 250 000 apmeklētāju. Festivāls Jeruzalemē tiek rīkots kopš 2009. gada.

Foto: Jeruzalemes gaismas festivāla objekti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!