Foto: Publicitātes foto

"Staro Rīga" festivāla laikā Rīgas radio un televīzijas tornis, kas ir neatņemama mūsdienu Rīgas ainavas sastāvdaļa, būs ne tikai spoži izgaismots, bet arī ļaus no 15. līdz 18. novembrim palūkoties uz krāšņo festivālu no augstākā publiski pieejamajā skatu punktā Rīgā, portālu "Delfi" informē LVRTC Komercdepartamenta tirgzinības vadītāja Kristīne Junkure.

Rudens un ziemas sezonā no 1. oktobra līdz 14. maijam TV torņa skatu laukums parasti ir pieejams vien darba dienās un svētdienās no plkst. 10 līdz 17. Taču par godu "Staro Rīga" tornis būs atvērts ekskursijām katru festivāla vakaru no pulksten 17 līdz 21, turklāt samazināta tiks arī ieejas maksa – pieaugušajiem tā būs 1,5 lati, pensionāriem – viens lats, bet bērniem – 50 santīmu. Interesentus sagaidīs pieredzējusi ekskursiju vadītāja, kura pastāstīs par TV torņa vēsturi un ikdienu mūsdienās.

"Torņi – tas ir sens civilizācijas sapnis par tuvošanos debesīm. Šīs pārsteidzošās būves kļuvušas par simboliem tām pilsētām, kurās tās atrodas. Arī reti kurš Rīgas attēls mūsdienās iedomājums bez televīzijas torņa. Tas godam veic savus tehniskos pienākumus, taču šai vietai ir pietiekami liels potenciāls, lai tā būtu arī visā Baltijā populārs tūrisma objekts.

Ja izdosies piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus Zaķusalas torņa pārveidei par atraktīvu tūrisma objektu, kādreiz "Staro Rīga" laikā varēsim piedalīties jau ar pasaules līmeņa gaismas instalācijām. Taču pagaidām aicinām ikvienu palūkoties no putna lidojuma uz tumsā starojošās Rīgas gaismām," norāda Jānis Bokta, VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) valdes priekšsēdētājs.

Rīgas radio un televīzijas tornis stiepjas 368 metru augstumā un tas ir augstākais tornis Eiropas Savienībā. Televīzijas torņa skatu laukums atrodas 97 metrus virs Zaķusalas un no tā var labi pārredzēt Vecrīgu, Rīgas centru un Pārdaugavu.

Foto: 'Staro Rīga 2012'
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!