30.augustā Laikmetīgās mākslas centra (LMC) producētā festivāla "Survival kit 5" ietvaros britu mākslinieks Bahbaks Hašemi-Nezhads (Bahbak Hashemi-Nezhad) un kuratoru platforma "BCC" vadīts radošo darbnīcu, kurā varēs iepazīt Sarkandaugavas kā apkaimes, vietas un teritorijas kompleksumu un tās īpašās telpiskās kvalitātes, portālu "Delfi" informē Laikmetīgā mākslas centra pārstāve Elza Lāma.

Darbnīcas dalībnieki kopā ar mākslinieku testēs un izgudros sev nepieciešamās spēles noteikumus Sarkandaugavas izzināšanai. Ekspedīcija uz Sarkandaugavu dosies 30. augustā, savukārt tās rezultāti tiks prezentēti festivālā 14. septembrī.

Kā mēs apgūstam jauno, kā iegūstam zināšanas? Vai mēs varam mācīties bez apzinātas mācīšanās piekopšanas, tā vietā kļūstot par skolotājiem un izdomājot savus spēles noteikumus? Darbnīcas vadītājs, mākslinieks Bahbaks Hašemi-Nezhads, iedvesmos dalībniekus rast alternatīvu tradicionālai zināšanu uzkrāšanas pieejai. Mākslinieka īpašā pieredze ir gūta, darbojoties laikmetīgās mākslas un arhitektūras, kā arī produktu dizaina jomās, kur ēdienu gatavošana, mēbeļu radīšana, spēles un cita veida produkti vai interakcijas atrod savas sadarbības formas.

Radošajai darbnīcai iespējams pieteikties līdz 23. augustam (ieskaitot), rakstot Maijai Rudovskai (maijarudovska@gmail.com). Dalībnieku skaits ierobežots. Pasākums notiks angļu valodā.

Ekspedīcijas rezultāti tiks prezentēti simpozija "Lēnā revolūcija. Māksla un kultūra institucionālajās un teritoriālajās perifērijās" ietvaros, kas notiks no 10. līdz 14. septembrim. "Survival kit 5" notiekošā simpozija laikā radošajās darbnīcās, seminārā un Sarkandaugavas izpētes pasākumā mākslinieki, kuratori, mākslas institūciju pārstāvji un aktīvisti inscenēs, analizēs, pētīs un prezentēs dažādas marginālo pozīciju stratēģijas un taktikas.

Par mākslinieku Bahbaku Hašemi-Nezhadu

Bahbaks Hašemi-Nezhads (dz. 1979, Birmingema, UK) mācījies produktu dizainu Karaliskajā mākslas koledžā (2008). Izveidojis savu studiju, kas darbojas dažādās jomās, radot intervences un produktus, sākot no fotogrāfijām, interjera un publiskā telpu dizaina, mēbelēm un beidzot ar ēdienu un spēlēm. Viņa starpdisciplinārā prakse, aptverot laikmetīgo mākslu un arhitektūru, bieži ir saistīta ar dizaina sociālo funkciju mājas un urbānā vidē. Bahbaks regulāri pasniedz Karaliskās mākslas koledžā, Centrālā Sv. Mārtina mākslas un dizaina koledžā un Kingstonas Universitātē. Viņa pēdējie projekti: Penfolds Cupboard (The Showroom, 2013), The Possibility Forum (The Centre for Possible Studies, Serpentine Gallery, 2013), Zoo-Topia (London Festival of Architecture, 2012), etc.

Blind Carbon Copy (BCC) ir platforma un tīklojums, kuru radījušas Maija Rudovska (LV) un Juste Kostikovaite (LT/UK). BCC nosaukums radies no idejas par noklusētās vai semi-noslēpumainās informācijas pārsūtīšanu ar e-pastu starpniecību, apzīmējot to kā bcc, - kad informācija tiek izplatīta, taču fakts par to paliek slēpts. http://www.blindcarboncopy.org/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!