Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 9. novembrī, no pulksten 12:00 līdz pulksten 16:00, aizvadot rudens beigu darbus un sagaidot ziemas sākumu, Brīvdabas muzejā norisināsies Mārtiņdienas svinības, portālu "Delfi" informē Brīvdabas muzejs.

Brīvdabas muzejs aicina mazus un lielus apmeklētājus tērpties maskās dziedāt, dejot folkloras kopu pavadībā un baudīt Mārtiņdienas cienastu.

Muzeja izstāžu zālē pulksten 12:00 atklās izstādi "Starp divām saulēm", kā arī visi apmeklētāji varēs līdzdarboties Mārtiņdienas masku gatavošanā

Kurzemes sētā no pulksten 12:00 līdz pulksten 13:00 Mārtiņbērni aicināti dziedāt un dejot kopā ar folkloras kopām "Grodi" un "Gara taka", iepazīstot svētku tradīcijas Kurzemē.

Savukārt Zemgales sētās no pulksten 13:00 līdz pulksten 15:00 folkloras kopas "Zvīgzna", "Krulla" un "Ciguzis" gaidīs Mārtiņbērnus, lai ietu rotaļās un apdziedātu Vidzemes un Zemgales zemnieka sētas saimnieces.

Usmas baznīcā pulksten 10:00 būs dievkalpojums un ērģeļmūzikas koncerts, pulksten 13:00 apmeklētājus priecēs "Mārtiņkora" koncerts.

Vēl Mārtiņdienas svinētāji varēs apmeklēt radošās darbnīcas, cienāties ar svētku gardumiem, iemācīties darināt māla pogas, liet vaska sveces un citas lietas.

Brīvdabas muzejs aicina līdzi ņemt materiālus masku gatavošanai un tērpties maskās.

Vairāk informācija par Mārtiņdienas svētku norisi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!