Foto: F64

Pēc 22. jūnija deju uzveduma "Lec, saulīte!", noslēdzoties pasākumam "Rīga 2014 saulgrieži", Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies nakts balle "Rīga griežas dejā". Gan koncerta apmeklētāji kopā ar "Rīga 2014 saulgriežu" dalībniekiem, gan apmeklētāji, kas izlems nākt tikai uz balli, varēs izdejoties pasaules deju ritmos. Ballē skanēs ne tikai Latvijā iecienītais saulgriežu repertuārs, bet arī pasaules deju ritmos aranžētas populāras latviešu dziesmas, portālu "Delfi" informē "Rīga 2014" pārstāvji.

Mēs visi zinām dejas, ko dejojam Rīgā un Latvijas novados, bet ko dejo brāļu valstīs – Igaunijā un Lietuvā? Kādos dejas soļos griežas Eiropas valstīs, kādos – citās pasaules daļās? Pasaulē atpazīstamās dejas - grieķu sirtaki, spāņu flamenko, vācu polka, somu letkis un daudzas citas šoreiz būs pārliktas latviešu melodiju skaņās – lēno jeb angļu valsi varēs dejot pie dziesmas "Savāda vasara", bet rokenrolu – dziesmas "Undīne" pavadījumā.

Par muzikālo programmu nakts ballē rūpēsies muzikālais vadītājs Juris Vaivods, grupa "Coolmans Report", kā arī dažādi solisti. Grupas "Coolmans Report" sastāvā darbojas jauni un ļoti talantīgi mūziķi - visi arī Rīgas Doma kora skolas audzēkņi. Neaizmirstot modernās mūzikas saknes – blūzu - grupa savā mūzikā izmanto roka, fanka, džeza elementus, kā arī brīvu improvizāciju.

Jau ziņots, ka 21. un 22. jūnijā Rīgā, Mežaparkā norisināsies pasākums "Rīga 2014 saulgrieži", kas Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros aicinās svinēt saules svētkus, izdzīvojot gan latviešu saulgriežu tradīcijas un rituālus, gan iepazīstot senas un mūsdienīgas saulgriežu tradīcijas citviet pasaulē. "Rīga 2014 saulgrieži" ietvaros Mežaparkā norisināsies deju uzvedums "Lec, saulīte!", "Pasaules saulgriežu festivāls" ar dažādu mūziķu dalību no visas pasaules, "Pasaules alus parāde", kurā būs iespēja degustēt dažādas vietējās un importa alus šķirnes, "Rīgas saulgriežu gadatirgus" un citas aizraujošas saulgriežu aktivitātes. "Rīga 2014 saulgrieži" noslēgsies ar balli, skanot dziesmām un dejām no Latvijas, Eiropas un visas pasaules.

"Rīga griežas dejā" norisināsies no plkst.01.00 līdz 06.00 Mežaparka Lielajā estrādē. Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un Rīga 2014 kultūras vasarnīcā Esplanādē. Biļešu cena – 3.00 eiro. Deju uzveduma "Lec, saulīte!" 22.jūnija izrādes apmeklētājiem un "Rīga 2014" saulgrieži" dalībniekiem ieeja nakts ballē bez maksas.

Sniedzot atbalstu šī gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, ERGO kā Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu Saulgriežu un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem. ERGO aicina pasākuma apmeklētājus un dalībniekus uz saulgriežu pasākumiem Mežaparkā ierasties ar velosipēdiem un piedāvā iespēju - atstāt tos apsargātā un apdrošinātā bezmaksas velonovietnē, kas darbosies līdz pat rītam un atradīsies pie Mežaparka estrādes.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!