Foto: LETA

Komponists un līdzšinējais Latvijas Nacionālās operas un baleta vadītājs Zigmars Liepiņš noliedz, ka varētu tikt virzīts kultūras ministra amatam pēc Daces Melbārdes (NA) došanās uz Briseli. Viņš sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) liek noprast, ka nepiekristu, pat, ja tas tiktu piedāvāts.

"Tā ir folklora. Vai nu tas rāda, ka ir totālākais rezervistu soliņa trūkums – jo kāpēc lai es ietu prom no operas uz divreiz mazāku algu un četrreiz lielākām ziepēm? Tas būtu neprātīgi. Tad es būtu varaskārs idiots," intervijā LTV sacīja komponists.

"Tā kā es neesmu varaskārs un, ceru, arī neesmu idiots, šādu lietu man piedēvēt nevar, bet mans vārds tiek vazāts apkārt pa visām malām, bet es neko tamlīdzīgu neesmu pat domājis."

Uz jautājumu, vai ar vinu ir runāts par iespējamību stāties Daces Melbārdes vietā, Liepiņš atbild, ka tikai garāmejot dažādi cilvēki.

"Man uz šo ir laba atbilde. Ja cilvēks grib izdarīt pašnāvību, ir vairāki veidi – iedzer miegazāles, noindējas ar gāzi garāžā, sliktākajā gadījumā, palec zem vilciena – nevajag tikai iet par kultūras ministru," joko Liepiņš.

Jautāts par nākotnes plāniem pēc Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētāja amata termiņa beigām, Zigmars Liepiņš saka, ka izbaudīs brīvību, būs "brīvs kā putns".

Atgādinām, ka pēc ievēlēšanas Eiropas Parlamentā drīzumā savu amatu pametīs līdzšinējā kultūras ministre Dace Melbārde. Viņa iepriekš teikusi, ka Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vadība tiekas ar vairākiem potenciāliem ministra amata kandidātiem.

Līdz šim izskanējušas baumas, ka amatam varētu tikt virzīts Zigmars Liepiņš, kuram pēc dažiem mēnešiem beigsies pilnvaru termiņš Latvijas Nacionālās operas un baleta valdē. Kā ziņots, Liepiņš atkārtoti uz valdes locekļa amatu vairs nepretendēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!