Foto: LETA
Latvijas radošās sfēras pārstāvji kinorežisors Juris Poškus un mākslinieks Gints Gabrāns, pievienojoties domubiedriem, nodibinājuši biedrību "Miers", par vienu no mērķiem izvirzot vienot kultūras sfēras radošos un citus interesentus, kā arī veidot starptautiski konvertējamu un oriģinālu kultūras pienesumu, tādējādi virzot un ietekmējot latvisko identitāti, portālu "Delfi" informē biedrības pārstāvji.

"Miers" uzskata, ka prioritāri ir jauni formas un satura meklējumi izvairoties no šlāgerkultūras ražošanas vai popularizēšanas.

"Miera" idejas īstenošana saistāma ar bijušās Tabakas fabrikas kompleksu Miera ielā 58. Pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas tika izsludināts ideju konkurss Tabakas fabrikas kompleksa attīstībai. Biedrība "Miers" kā idejas pirmautori uzskata šo ministrijas iniciatīvu par ļoti progresīvu un ir gatavi piedalīties kompleksa attīstības īstenošanā.

Jau ziņots, ka vienojoties ar Valsts nekustamā īpašuma aģentūru, kas ir telpu īpašnieks, un abu festivālu organizatoriem, Tabakas fabrikā notiks pirmie pasākumi "Skaņu Mežs" un daļa - teātra festivāla "Homo Novus".

Biedrība apvieno tādas kultūras nozares kā māksla, kino, filozofija, teātris, grafiskais dizains. Idejas pirmautori ir kinorežisors Juris Poškus un mākslinieks Gints Gabrāns, domubiedru vidū ir mākslinieks Aigars Bikše, filozofijas doktorants Ģirts Jankovskis, Kārlis Vērpe, producente Madara Melberga un Oļegs Ņikitins, grafiskais dizainers Kirils Kirasirovs, "Totaldobže" mākslas centra vadītājs Kaspars Lielgalvis, režisore Māra Ķimele, kā arī citi radošu profesiju pārstāvji un interesenti. Doma par radošo industriju kvartālu pirmo reizi sakņojas radošo profesiju pārstāvjos, nevis nekustamo īpašumu apsaimniekotāju organizācijās, tādēļ biedrība "Miers" novērtē KM ātro reakciju un iniciatīvu.

Biedrības "Miers" sadarbības partneri ir arī Laikmetīgās mākslas centrs un mākslas centrs RIXC .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!