Foto: Publicitātes foto
Tallinas Mūzikas nedēļas festivāls, kas notiks no 25. līdz 29. martam, piedāvās visaptverošu bezmaksas TMN pilsētas skatuves koncertu programmu, kurā piecas pēcpusdienas festivāla nedēļā uz 15 skatuvēm uzstāsies 73 mākslinieki. Koncerti notiks galerijās, kafejnīcās, dizaina studijās un mūziķu mājās, vēsta TMN veidotāji.

Pilsētas skatuves koncerti ienesīs festivāla rosību neparedzētās un aizraujošās vietās visā pilsētā jau ceturto gadu. Jaunu TMN pilsētas skatuves programmas skatuvju skaitā ir mājas piederumu veikals "HomeArt", kafejnīca "Telliskivi" Radošajā pilsētiņā, divriteņu veikals "Jooks", populārā retro kafejnīca "Must Puudel" vecpilsētā, mājīgā kafejnīca "Ristikhein" koka ēkā Pelgulinas rajonā un Tallinas Mākslas zāle. Trīs ekskluzīvi akustiskie mājas koncerti arī ietilpst šajā programmā.

TMN pilsētas skatuves programma sāksies trešdien, 25. martā, plkst. 18.30, festivāla restorānā Dizaina un arhitektūras galerijā, kur uzstāsies karēliešu grupa "Noid" un dumpīgās etnomūzikas grupa no Dānijas "The Sexican".

Ceturtdien TMN pilsētas skatuves programma piedāvās setu dziesmu koncertu, ko sniegs grupa "Seto Miihi Summa" iepirkšanās centrā Viru Keskus, kur uzstāsies arī mordviešu sieviešu grupa OYME ar dziesmām erzju un mokšu valodā. Piektdien un sestdien uz Viru Keskus skatuves uzstāsies vairākas hitu grupas – igauņu "Daniel Levi", "Lexsoul Dancemachine", pagājušā gada TMN auditorijas favorīte "Metsakutsu", zviedru popfolka grupa "Hurricane Love", Marten Kuningas ar savu indīroka grupu, popsoula grupa "Kali Briis Band" un ļoti karstā "Super Hot Cosmos Blues Band". Iepirkšanās centrā "Viru Keskus" no 23. līdz 28. martam būs arī festivāla informācijas punkts, kur festivāla caurlaides varēs apmainīt pret aprocēm.

Starp spilgtākajiem TMN pilsētas skatuves programmas vārdiem ir a capella grupa Estonian Voices un skotu drīmpopavangarda grupa "CDuncan", kuras uzstāsies ierakstu veikalā "Biit Me", liegais Izraēlas folkpopa duets "Lola Marsh", kas uzstāsies veikalā "HomeArt", hiphoperi "Gorõ Lana" kopā ar "½ Orchestra" no Maskavas, kas uzstāsies divriteņu studijā Jooks, kurators – ierakstu leibls "Kimomo".

"Liina Viira" dizaina veikaliņā uzstāsies blūza guru Andres Roots un bundzinieks Raul Terep. Dizaina studijā AKU, kas radījis TMN vizuālo identitāti, uzstāsies Epp Kõiv, ārtpopa grupa "Badass Yuki" un tandēms "Alaska", kurā piedalās Robert Linna un Kienra no "Elephants From Neptune". Populārais "Basso radio" no Somijas piedāvās hiphopa un elektronikas māksliniekus kafejnīcā "Must Puudel Café", to skaitā "5LOOPS" no Tartu un Polijas elektrodžeza grupa "Night Marks Electric Trio".

Trīs ekskluzīvi akustiskie koncerti notiks mūziķu mājās, piemēram, dūdu spēlētājas Sandra Sillamaa no "Trad.Attack!" koncerts.

Mākslinieki no TMN galvenās programma uzstāsies arī Tallinas Mākslas zālē un Tallinas Amatnieku alus nedēļas nogalē. Sestdien, 27. martā, festivāla delegāti un caurlaižu īpašnieki Tallinas Mākslas zālē varēs baudīt unikālās ģitārista Robert Jürjendal skaņu ainavu un Kambodžas vienas personas grupu "Lafidki".

Tallinas Amatnieku alus nedēļas nogales caurlaižu un biļešu īpašnieki mūzikas priekšnesumu klāstā varēs baudīt britu psihodēliskā roka grupu "Desert Mountain Tribe", serbu garāžroka kanonistus "Repetitor", somu krautpanka grupu "Teksti TV 666", Igaunijas ārtpanka bandītus "St Cheatersburg" un daudzus citus māksliniekus.

TMN pilsētas skatuves programmu un visu TMN mūzikas daļu noslēgs spēcīgās balss īpašniece Mari Kalkun svētdien, 29. martā, skaistajā kafejnīcā "Ristikhein Café".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!