Foto: F64

SIA "Rīgas nami" (RN) valde piektdien nolēmusi izbeigt sadarbību ar režisores Gaļinas Poļiščukas "Teātra Observatoriju". Abu pušu līgums iepriekš paredzēja
Rīgas Kongresu nama Jaunās zāles izmantošanu tikai šī teātra vajadzībām, portālu "Delfi" informēja RN pārstāve Terēza Luksa.

Atbilstoši esošā sadarbības līguma nosacījumiem, SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija" telpas Rīgas Kongresu namā būs jāatbrīvo viena mēneša laikā. Savukārt līdz 1.septembrim jānomaksā piecus tūkstošus latu lielais parāds.

Tāpat kā citiem interesentiem arī SIA "Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorija" pēc parāda samaksas piedāvāta iespēja nomāt Rīgas Kongresu nama Jauno zāli, atbilstoši slēdzot īstermiņa nomas līgumus par konkrētiem pasākumiem un izrādēm.

Tā kā teātra pārstāve sarakstē ar RN ir apliecinājusi, ka vasaras mēnešos izrādes Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē nenotiks, RN valde nolēma dot iespēju parāda summu samaksāt līdz 2011. gada 1. septembrim, neaprēķinot komunālos maksājumus par vasaras mēnešiem, atbilstoši teātra pārstāves izteiktajam lūgumam.

Tiek plānots, ka turpmāk Rīgas Kongresu nama Jauno zāli varēs iznomāt arī citiem pasākumiem.

Kā jau ziņots, ka 2010./2011. gada teātra sezonai noslēdzoties, RN secināja, ka sadarbības līguma nosacījumi 2011.gadā no "Teātra observatorija" puses netika izpildīti. Proti, netikuši pildīti nedz nosacījumi par jauniestudējumu skaitu, nedz skatītāju piesaisti. Savukārt parāds par telpu nomu un komunālajiem pakalpojumiem pārsniedza piecus tūkstošus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!