Foto: Publicitātes attēls
No šā gada 12. līdz 17. novembrim Rīgā norisināsies pilsētvides mākslas akcija "Tēlniecības melnās dienas", kurā pazīstami tēlnieki aizsegs un "padarīs neredzamus" savus darbus, portālu "Delfi" informē akcijas rīkotāji no Latvijas Mākslinieku savienības.

Akcijas laikā, dažādu paaudžu latviešu profesionālie mākslinieki – tēlnieki, akcentēs autoru nozīmīgumu un mākslas darbu nepieciešamību. Rīgas pilsētvidē – no Vecrīgas, Bulvāru loka līdz Pārdaugavai un Šķirotavai, mākslinieki savus autordarbus – 24 skulptūras un pieminekļus, aizsegs un iepakos, veidojot tos "neredzamus".

Mākslas akcijas "Tēlniecības melnās dienas" dalībnieki vēlas aktualizēt vizuālās mākslas un kultūras lomu valsts un tās pilsoņu dzīvē. Mākslinieki akcijā centīsies radīt vīziju par Rīgas pilsētvidi bez viņu radītajām skulptūrām un pieminekļiem.

"Nodokļu reformas izstrāde notikusi sasteigti, neizdiskutējot un neizvērtējot iespējamos draudus un ietekmi uz sabiedrību, nepiedāvājot reformas ietekmes novērtējuma modeļus sabiedriskai apspriešanai, un no tās visvairāk cietīs radošās personas, profesionālās kultūras jomas pārstāvji. Minētās reformas izraisīs tēlniecības nozares panīkumu un skulptūru izgatavošanas cenu kāpumu, jo lielformāta tēlniecības jomā nodokļu slogs trīskāršosies. Tas izpaudīsies jaunrades darbu neesamībā," raksta akcijas rīkotāji.

Akcijā piedalīsies tēlnieki Aigars Bikše, Ojārs Breģis, Ģirts Burvis, Igors Dobičins, Ojārs Arvīds Feldbergs, Liene Mackus, Gļebs Panteļejevs, Ojārs Pētersons, Genādijs Stepanovs, Olga Šilova, Andris Vārpa, Aivars Vīlipsons, Guna Zvaigznīte.

Akcijas rīkotājs – biedrība "Latvijas Mākslinieku savienība", aicina ievērot Ministru kabineta rīkojumā Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" Latvijā noteiktos ārkārtējās situācijas ierobežojumus un piesardzības pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!