Foto: Publicitātes foto

Jau septīto gadu tēlnieks un Pedvāles brīvdabas mākslas muzeja vadītājs Ojārs Feldbergs īsteno 'akmeņu stādīšanas un audzēšanas' projektu. Šī projekta ietvaros nupat Latvijas akmens iestādīts Kostarikā.

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā, eksperimentālajā akmeņu stādīšanas laukā, piedaloties cilvēkiem no daudzām pasaules valstīm vairāku gadu garumā ir iestādīti jau vairāki tūkstoši akmeņu. Tāpat, īstenojot un attīstot akmens stādīšanas eksperimentālo projektu, Feldbergs ir iestādījis akmeņus jau 15 pasaules valstīs.

Tradicionāli pirms došanās uz Kostariku, Pedvālē noritēja īpašs rituāls, kura laikā stādāmajam akmenim klātesošie nodeva savus vēstījumus. Līdz ar došanos uz Kostariku piepildīta arī viena no mākslinieka līdz šim lolotajām vēlmēm - iestādīt akmeni vulkāna krāterī. Šo sapni viņam izdevās īstenot 19.augustā, iestādot akmeni Paos vulkānā, kas atrodas Kordiljeru kalnos, informē Pedvāles brīvdabas mākslas muzeja pārstāve Laura Miglone.

Uz Kostariku Feldbergs devās, lai piedalītos starptautiskā tēlniecības simpozijā. Tā laikā tēlnieks izkala kaļķakmens skulptūru "Kostarikas mākonis", kura veltīta Kostarikas nacionālās universitātes četrdesmitajai gadadienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!