Foto: LETA
Tiesa atcēlusi pirmdien plānoto "Rīgas kinostudijas" izsoli, kurā zvērināts tiesu izpildītājs Raimonds Mežiņš piedāvāja pārdot kinostudijas īpašumus ar sākumcenu 1,272 miljoni latu.

Mežiņš norādīja, ka tiesa apturējusi izsoli, tomēr atteicās izpaust šā lēmuma iemeslus.

"Rīgas kinostudijas" padomes loceklis zvērināts advokāts Armands Liberts paskaidroja, ka Ziemeļu rajona tiesa nolēmusi atlikt izsoli, jo kinostudija tiesā apstrīdējusi piedziņas vēršanu pret nekustamo īpašumu.

Jauna izsole pašlaik nav noteikta.

Liberts uzsvēra, ka tiesvedība "Rīgas kinostudijas" lietā ir "garš stāsts", un solīja tuvākajā laikā apkopotā veidā sniegt ar to saistīto informāciju.

Jau vēstīts, ka zvērināts tiesu izpildītājs Mežiņš piedāvāja izsolē pārdot kinostudijas īpašumus, sākumcenu nosakot 1,272 miljonu latu apmērā. Piedzinējs ir uzņēmums "VK Estate". Lai kinostudijas īpašumu nepārdotu izsolē, Mežiņš pieprasīja samaksāt vairāk nekā 239 tūkstošus latu.

Izsolē bija plānots piedāvāt "Rīgas kinostudijai" piederošo īpašumu, kuru veido vairākas nojumes, šķūņi, noliktavas, kā arī kinostudijas ēkas 16,1 tūkstoša kvadrātmetru platībā. Tāpat bija plānots izsolīt filmu apstrādes cehu 2,3 tūkstošu kvadrātmetru platībā, divas ražošanas ēkas un citus īpašumus.

Reaģējot uz to, "Rīgas kinostudija" valde 3.janvārī sasaukusi akcionāru ārkārtas sapulci. Tās darba kārtībā ir tikai viens jautājums – "Rīgas kinostudijas" attīstības perspektīva.

Nesen mediji ziņoja, ka saasinājies konflikts starp "Rīgas kinostudiju" un zemes īpašniekiem, kā dēļ ap kinostudijas ēku uzcelts žogs un īpašums tiek gatavots apbūvei.

Starp "Rīgas kinostudiju" un zemes īpašnieku vairākus gadus ir domstarpības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!