Foto: Publicitātes attēli
Izstādē "Riga Photo Show 2013", kas norisinās Ķīpsalā no 22. līdz 24. novembrim, notik arī profesionālu fotogrāfu lekcijas un semināri, kuros viņi dalās ar pieredzi un atklāj meistara noslēpumus. "Delfi" tiešraidē piedāvājam vērot izcilā latviešu fotogrāfa Gunāra Bindes lekciju "Konflikts mākslā".

Dažkārt par Latvijas pazīstamāko fotogrāfu dēvētais mākslinieks aicina ieguldīt sevis attīstīšanā. "Neieguldiet naudu fotokamerā, ieguldiet sevis attīstīšanā. Jo šedevrus jau netaisa kamera, tos rada cilvēki," skaidro Binde, kura darbi jau ir kļuvuši par Latvijas fotogrāfijas klasiku.

Gunārs Binde (1933) profesionāli darbojas kopš 1964. gada. Laikā no 1959. gada līdz 2004. gadam viņam bijušas 35 personālizstādes Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Čehijā, Austrijā, Vācijā, Bulgārijā, Krievijā un Polijā. Viņa darbi aplūkojami Latvijas Fotogrāfijas muzejā, Francijas Nacionālās bibliotēkas Estampa kabinetā un V.Hengla fotokabinetā Austrijā (aptuveni 40 darbu kolekcija). Tie atrodami arī privātkolekcijās Latvijā, ASV, Argentīnā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā, Francijā, Nīderlandē, Polijā, Austrijā, kā arī enciklopēdijās, mākslas un fotožurnālos.

Izstādes "Riga Photo Show 2013" laikā lekcijas, seminārus un meistarklases vadīs arī Aivars Drāznieks, Tatjana Vlasova, Oļegs Zernovs, Iveta Vaivode, Natālija Berezina, Andrejs Zavadskis un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!