Foto: Publicitātes attēli

Vilku gaudošana latviešu folklorā liecina par Veļu laika sākšanos, kas tradicionāli atzīmēts no Miķeļiem (29. septembris) līdz Mārtiņiem (10.novembris). Šajā laikā mākslas centrs "Totaldobže" saviem apmeklētājiem piedāvās Veļu laika laikmetīgo versiju – "Veļu dzīres", informē pasākum organizatori.

"Veļu dzīrēs" piedalīsies aktieri Ance Muižniece, Laura Atelsone, Uldis Siliņš, kas izspēlēs Morisa Māterlinka stāstu "Aglavena un Selizeta", Ingas Gailes režijā. Izrāde par bailēm no nāves, iekāres, par mīlestību, kas spēj upurēt iekāri mīļotā cilvēka labā. Iestudējums tapis Latvijas Kultūras Akadēmijas jauno režisoru festivāla "Patriarha rudens" ietvaros. Izrādes sākums plkst. 19.30.

Pēc dvēseliskā baudījuma, plkst. 21.00 galdā tiks likta "Totaldobže" virtuves ugunszupa. DJ Pēteris Ozols piemetīs zupai kādu šķipsnu latviešu mūzikas no savām vinila platēm, bet plkst. 21.30  uzstāsies 4 puišu–melomānu grupa "Treeeye" un vīdžejs ar vizualizācijām par veļu tēmu.

"Treeeye" koncertējusi festivālā "Positivus 2013", "Muzeju naktī", "Baltajās naktī" un dažādās Rīgas koncertvietās, piesaistot plašu auditoriju. Grupas elektroakustiskajā skanējumā ievīti dažādi mūzikas žanri. 

Savukārt pirms ļauties nevaldāmām dejām pie atraktīvās "Gapoljeri" mūzikas, plkst. 23.00 grupu iesildīs uguns spļāvēji un citu disciplīnu mākslinieki.

Kad miesa un gars būs pabaroti, Veļu dzīru noslēgumā "Totaldobže" piedāvā ballīti līdz pēdējam velim jeb rīta gaismai, DJ Duckee mūzikas pavadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!