Foto: Publicitātes attēli

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātā konkursā uz VSIA "Latvijas Leļļu teātris" otrā valdes locekļa amatu pieteikušies 14 pretendenti, portālu "Delfi" informēja KM pārstāve Lita Kokale.

Iesniegtos pieteikumus Latvijas Leļļu teātra valdes locekļa amatam izvērtēs īpaši izveidota nominācijas komisija; tās priekšsēdētājas pienākumus veiks KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētājas vietnieces – KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, komisijas locekļi - biedrības "ASSITEJ Latvijas Nacionālais centrs" valdes loceklis, Latvijas Teātra padomes loceklis, Jānis Znotiņš, Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Ilze Nežberte, neatkarīgās ekspertes pienākumus Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas katedras vadītāja, Latvijas Teātra padomes priekšsēdētāja Zane Kreicberga.

Komisija organizēs pretendentu intervijas, kurās padziļināti izvērtēt kandidātu izstrādātos Latvijas Leļļu teātra turpmākās darbības attīstības piedāvājumus, to īstenošanas veidus un līdzekļus.

Jau ziņots, ka pretendentiem uz Latvijas Leļļu teātra valdes locekļa amatu izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs (izņemot pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību), vismaz 2 gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, kas iegūta pēdējo 10 gadu laikā, teicamas valsts valodas un labas vismaz divu svešvalodu zināšanas, zināšanas un izpratne par kultūras nozari (īpaši par teātra nozari), zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, tai skaitā finanšu vadību, prasme prezentēt un argumentēti pamatot savu viedokli. Tāpat šajā konkursā kā būtiskas tiks vērtētas komandas vadīšanas, stratēģiskā redzējuma, orientācijas uz rezultātu sasniegšanu, lēmumu pieņemšanas un atbildības kompetences.

Latvijas Leļļu teātra valdes locekļa alga pirms nodokļu nomaksas noteikta 3 637 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka lēmumu uz laiku izveidot otra Latvijas Leļļu teātra valdes locekļa amatu KM pieņēma, pamatojoties uz teātra valdes locekļa Viļņa Beķera iesniegumu, kurā izteikta vēlēšanās pēc šī pilnvaru termiņa noslēgšanās š.g. novembrī darba gaitas neturpināt. Pārejas periodā, Latvijas Leļļu teātra vadībā strādājot diviem valdes locekļiem, būs iespējams nodrošināt uzsākto darbu konsekvenci un pēctecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!