Foto: LETA

Rīgas domes Īpašuma departaments uzsācis Latvijas Nacionālā teātra skatītāju krēslu demontāžu un daļēju telpu atjaunošanu, pastāstīja Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR).

Viņš pastāstīja, ka šonedēļ uzsākta krēslu demontāža un pēc to atjaunošanas skatītāju vietu skaits samazināsies aptuveni par 35 vietām. "Kopā atjaunotas tiks 803 sēdvietas. 406 atradīsies parteros un ložā, 150 uz pirmā balkona un 247 uz otrā. Remontdarbu laikā esam ieplānojuši arī grīdu slīpēšanu, paklāju nomaiņu zālē un balkonos, kā arī durvju restaurāciju," pastāstīja Burovs.

Pēc viņa teiktā, krēsli tiks piegādāti no rūpnīcas Itālijā, kura īpaši specializējusies teatrālā inventāra ražošanā un piegādājusi krēslus arī Krievu drāmas teātrim un vairākiem teātra namiem Florencē, Siennā un citviet pasaulē.

Kopumā remontdarbi pašvaldībai izmaksās 740 000 eiro, taču, pēc Burova paustā, pašvaldība to atgūs iekasējot no teātra nomas maksu, kura kopš šī gada sākuma ir 1,42 eiro par kvadrātmetru. Iepriekš telpu nomas maksa bijusi 14 centi kvadrātmetrā. "Viņi maksā lielāku nomas maksu, taču visu naudu, ko nopelnām mēs ieguldām atpakaļ teātrī," sacīja Burovs.

Burovs pastāstīja, ka demontētie teātra krēsli tiks nodoti lietošanai citām pašvaldības iestādēm, ja radīsies tāds pieprasījums. Patlaban jau esot skaidrs, ka 300 krēsli tiks nodoti Rīgas Klasiskās ģimnāzija rīcībā, kura tos plāno izvietot aktu zālē. "Pārējos krēslus piedāvāsim citām skolā, bibliotēkām, interešu izglītības iestādēm, jo viņi ir salīdzinoši labā stāvoklī un nebūt nav metami ārā uzreiz," skaidroja amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!