Foto: F64
"Vispirms, jāapzinās, ka izolācija nav debesu sods, bet patiesības mirklis. Uztveriet izolāciju kā likteņa dāvanu," saka krievu režisors Kirils Serebeņņikovs, kurš Krievijā pusotru gadu pavadīja mājas arestā. Viņš īpašā video dalās padomos, kā dzīvot mājās, negarlaikoties un nesajukt prātā.

Viņš dod padomu – atbildiet paši sev, kas jūs esat un kas jūsu dzīvē ir pats galvenais. Atbildes var arī kaut kur pierakstīt.

"Fiksējiet to, kas ar jums notiek. Dienasgrāmata ir ļoti laba ideja. Palīdz ar pašanalīzi," saka Serebreņņikovs.

Viņš arī mudina lasīt biezas grāmatas, kādas noteikti ikvienam plauktā atradīsies. "Piemēram, "Dons Kihots", "Karš un miers", "Uliss", "Labvēlīgās" un citas," iesaka režisors.

Viņš norāda, ka būtiski ir nodarboties ar jogu vai fizkultūru. Serebreņņikovs iesaka arī sakārtot savus ēšanas paradumus, sākt plānot diētu ar sabalansētu produktu klāstu.

"Pamēģiniet darīt to, ko sen gribējāt pamēģināt: zīmējiet, rakstiet, veidojiet skulptūras," rekomendē režisors. Tāpat var sākt mācīties kādu svešvalodu.

Vēl viens no viņa ieteikumiem ir sākt rakstīt memuārus. Viņš uzsver, ka svarīgi ir atcerēties savu dzīvi un nedrīkst memuārus jaukt ar dienasgrāmatu.

Serebreņņikovs iesaka no savas leksikas izlēgt tādus vārdus kā "karantīna", "izolācija", "pašizolācija". "Šī ir nonākšana nulles punktā, restarts, atpūta, atvaļinājums. Jūs taču mājās pavadīto laiku izmantojiet, lai paši mainītos. Atjaunojiet vecas pazīšanās – nekavējoties piezvaniet draugiem un vecākiem!" saka režisors.

"Un visbeidzot – gūstiet baudu: skatieties kino, klausieties mūziku, nodarbojieties ar seksu…Lai jūsu dienaskārtībā parādās punkts bauda," novēl Serebreņņikovs.

Kirils Serebreņņikovs ir starptautiski augstu novērtēts teātra un kino režisors, kurš vairākkārt iestudējis izrādes arī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Serebreņņikovs mājas arestā bija kopš 2017. gada augusta, kad tika apsūdzēts par 133 miljonus rubļu (aptuveni 1,8 miljonus eiro) piesavināšanos, kas no valsts līdzekļiem piešķirti vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem.

Serebreņņikovs, tāpat kā pārējie apsūdzētie, izvirzītās apsūdzības noraidījis un uzskata, ka tās ir politiski motivētas, jo atklāti kritizējis prezidenta Vladimira Putina režīma politiku, arī 2014. gadā īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju.

2019. gada aprīlī Serebreņņikovu no mājas aresta atbrīvoja, taču viņam ir liegts izbraukt no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!