Foto: Guntars Grāvelsiņš
Piektdien, 17. martā, esot klāt teātra darbiniekiem un būvniekiem, ēkas pamatos iebetonēta kapsula ar šī laika liecībām.

Kā "Delfi" informē teātra pārstāve Marta Cekule, kapsulā tika ievietots šīs dienas laikraksts, izrāžu programmiņas un biļetes, nauda, vēstule no teātra jaunajiem aktieriem, šīs sezonas teātra darbinieku kopbilde, kā arī neatņemama pēdējo divu gadu laika liecība - pozitīvs un negatīvs Covid-19 tests.

Šis pamatos guldīts ar teātra direktores Evitas Ašeradenas vārdiem, ka: "beidzot teātrim ir stabili pamati un nu jau teātris ceļas uz augšu. Šī ēka nebūtu vajadzīga, ja tajā nedzīvotu aktieri, netaptu māksla, kas nepieciešama skatītājiem. Ceram un ticam, ka šī kapsula netiks atrakta ļoti, ļoti ilgi."

Jau ziņots, ka Valmieras teātra vēsturiskās ēkas rekonstrukcija ilgst no 2021. gada rudens. Pēc tās pabeigšanas Valmieras drāmas teātra ēkai būs paaugstināta energoefektivitāte un uzlabota energovadība, teātra darbiniekiem nodrošināta komfortablāka darba vide, izbūvēta jauna "black box" zāle, kā arī uzlabota vides pieejamība. Plānotās Valmieras drāmas teātra projekta kopējās izmaksas ir 10,41 miljons eiro, kas ietver būvniecības, projektēšanas, autoruzraudzības, aprīkojuma iegādes un citas izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!