Foto: DELFI
Valsts kontrole (VK) sākusi ikgadējo finanšu revīziju Kultūras ministrijā (KM), kuras laikā šogad pārbaudīs arī Latvijas Nacionālās operas (LNO) dotācijas izlietojumu, norādīja valsts kontroliere Inguna Sudraba.

Revīziju KM sistēmā Valsts kontrole veic katru gadu, lai pārbaudītu ministrijas pārskatos sniegto datu atbilstību, un šogad tajā iekļauta arī LNO, par kuru parasti atzinumu sniedz zvērināts revidents.

"Vairākus gadus nebijām skatījušies [operas darījumus], paļāvāmies uz revidenta atzinumu, un arī citām KM institūcijām bija augstāka prioritāte," sacīja Sudraba.

Tomēr pēdējā laikā opera piesaistījusi lielāku Valsts kontroles uzmanību, jo tai gan pagājušajā gadā, gan šā gada pirmajā pusē veidojušies parādi.

"Vērtēsim darījumu atbilstību normatīvajiem aktiem pēc būtības," paskaidroja valsts kontroliere.

Valsts kontroles revīzija KM beigsies nākamā gada 1.maijā.

Jau vēstīts, ka LNO Simfoniskā orķestra mākslinieku neatkarīgā arodbiedrība nākusi klajā ar viedokli, ka operas vadība ignorē darbinieku prasības un valsts dotācijas līdzekļus tērē nelietderīgi.

Savukārt LNO vadītājs Andrejs Žagars paziņojis, ka arodbiedrības izplatītā informācija ir tendencioza, un uzsvēris, ka "visi iepirkumi pretēji apgalvotajam ir vērsti uz maksimālu līdzekļu un resursu ekonomiju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!