Foto: Ilmārs Znotiņš

20. decembrī Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits pasniedza Cildinājuma rakstus bijušajam Latvijas Augstākās Padomes deputātam Kazimiram Šļakotam, pianistam Ventim Zilbertam, baleta māksliniecei Litai Beiris, fotogrāfam Pēterim Korsakam un politiķei Sandrai Kalnietei.

Pasniedzot Cildinājuma rakstus, Valsts prezidents norādīja: "Cildinājuma raksts tiek piešķirts pēc Valsts prezidenta brīviem ieskatiem, ņemot vērā apbalvojamās personas nopelnus valsts labā. Jūsu visu nopelni ir acīmredzami un ierakstīti Latvijas vēsturē. Paldies jums!"

Kazimiram Šļakotam piešķirts Cildinājuma raksts, novērtējot viņa principiālo iestāšanos par likumu varu un godīgiem noteikumiem, tādējādi stiprinot Latviju un veicinot sabiedrības uzticēšanos valstij. Tikmēr Ventim Zilbertam piešķirts Cildinājuma raksts par mūža veikumu latviešu klaviermūzikā un kultūrā, ilggadēju pedagoga darbu jaunās mūziķu paaudzes audzināšanā.

Lita Beiris saņēmusi Cildinājuma rakstu par ilggadējo radošo darbu Baltijas baleta festivāla tradīcijas veidošanā un īstenošanā, paliekošo veikumu baletā un latviešu kultūrā. Pēterim Korsakam piešķirts Cildinājuma raksts par latviešu tautai nozīmīgu vēstures vērtību vākšanu un dokumentēšanu, kas būs paliekošs devums gan Latgales un Sēlijas, gan visas Latvijas kultūrvēsturē.

Pašreizējai Eiropas Parlamenta deputātei Sandrai Kalnietei piešķirts Cildinājuma raksts par ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā, Eiropas vēsturiskās atmiņas vienošanā un nenogurstošo darbu Latvijas labā, tai skaitā pārstāvot valsti Eiropas Parlamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!